Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Γιαροσλάβα Μάχουτσιχ: Τυλίχτηκε με την σημαία της Ουκρανίας και αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο στην πατρίδα της

Γιαροσλάβα Μάχουτσιχ: Τυλίχτηκε με την σημαία της Ουκρανίας και αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο στην πατρίδα της
Reuters

Φτάνοντας στη Σερβία κάτω από ακραίες συνθήκες, η Ουκρανή Γιαροσλάβα Μάχουτσιχ “ντύθηκε” με τα χρώματα της χώρας της, μετά την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου στο άλμα εις ύψος, κατά τη 2η ημέρα του κλειστού στίβου, που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Μόλις «κλείδωσε» η στέψη της, η 20χρονη αθλήτρια τυλίχθηκε με την ουκρανική σημαία και οι σκέψεις της κατευθύνθηκαν αμέσως προς τους συμπατριώτες της, που είναι βυθισμένοι στον πόλεμο για περισσότερες από τρεις εβδομάδες, μετά τη ρωσική εισβολή.

«Το μυαλό μου ήταν εξ ολοκλήρου στην Ουκρανία λόγω των τρομερών γεγονότων που συμβαίνουν εκεί. Αυτό το μετάλλιο είναι αφιερωμένο στο έθνος μου, τον λαό μου και τον στρατό τους και είμαι πολύ χαρούμενη που μπόρεσα να τους εκπροσωπήσω», είπε η Μάχουτσικ.

Πρόκειται αναμφίβολα για κάτι πολύ περισσότερο από έναν παγκόσμιο τίτλο που κατέκτησε η χάλκινη Ολυμπιονίκης (2021), μετά το άλμα της με 2,02μ. στον τελικό, αφήνοντας δεύτερη την Αυστραλή Έλεανορ Πάτερσον (2,00 μ.) και τρίτη την Ναντέζντα Ντουμποβίτσκαγια (Καζακστάν, 1,98 μ.).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις