Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιασικεβίτσιους για τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Αν νομίζετε πως είναι μακριά από μας, κάνετε λάθος»

Γιασικεβίτσιους για τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Αν νομίζετε πως είναι μακριά από μας, κάνετε λάθος»
Intime.gr

Κραυγή αγωνίας από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Λιθουανός προπονητής της Μπαρτσελόνα εξέφρασε τη μεγάλη του ανησυχία, για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία με τη ρωσική εισβολή.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κάλεσε άπαντες να μην είναι τόσο… παθητικοί απέναντι σε όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, τονίζοντας πως η κατάσταση μπορεί σύντομα να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

“Δεν ξέρουμε πόσο μακρυά μπορεί να φτάσει αυτός ο άνθρωπος” ανέφερε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, ενώ τόνισε πως ως Λιθουανός, θα ακολουθήσει τις οδηγίες της κυβέρνησής της χώρας του, ακόμη κι αν χρειαστεί να βάλει σε δεύτερη μοίρα το μπάσκετ.

«Νιώθω πολύ άσχημα, είναι δύσκολο να μιλήσεις για μπάσκετ υπό αυτές τις συνθήκες. Κάθε μέρα που ξυπνάω κοιτάζω το τηλέφωνό μου ελπίζοντας ότι το Κίεβο εξακολουθεί να ανήκει στους Ουκρανούς και ότι οι άλλες μεγάλες πόλεις δεν έχουν πέσει. Η ανησυχία είναι παγκόσμια. Πρέπει να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο τους Ουκρανούς. Ως πολίτης της Λιθουανίας, θα ακολουθήσω τις οδηγίες της κυβέρνησής μας, ακόμη κι αν χρειαστεί να βάλω σε δεύτερη μοίρα το μπάσκετ», τόνισε ο «Σάρας».

«Οι Ισπανοί πρέπει να πάρουν τον πόλεμο στην Ουκρανία πιο σοβαρά. Πρέπει να τελειώσει το συντομότερο, γιατί δεν ξέρουμε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει αυτός ο άνθρωπος. Μιλάμε απλώς για τη φιλοδοξία που έχει από παλιά ένας άνθρωπος. Αν ο κόσμος στην Ισπανία θεωρεί πως όσα γίνονται είναι πολύ μακριά από αυτούς, κάνει λάθος. Το πράγμα μπορεί να επεκταθεί πολύ γρήγορα. Μισώ να μιλώ για πολιτική, αλλά αυτό δεν είναι πολιτική. Είναι πόλεμος! Και η Ισπανία πρέπει να αναλάβει δράση και να γίνει πιο επιθετική», πρόσθεσε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις