Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Γιαβτόκας για Γουόκαπ: «Είναι κρίμα ένας άνθρωπος να μη μιλά καν ελληνικά και να παίρνει υπηκοότητα»

Γιαβτόκας για Γουόκαπ: «Είναι κρίμα ένας άνθρωπος να μη μιλά καν ελληνικά και να παίρνει υπηκοότητα»
ΦΩΤΟ intime

Ο Ρομπέρτας Γιαβτόκας σχολίασε την ελληνοποίηση του Τόμας Γουόκαπ και υποστήριξε ότι τον ήθελε στην Εθνική Λιθουανίας, αλλά από την άλλη έδειξε αντίθετος στη συμμετοχή ξένων παικτών στις εθνικές ομάδες.

Γιαβτόκας και Γουόκαπ συνυπήρξαν στη Ζαλγκίρις Κάουνας, με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού να έχει τότε διοικητικό ρόλο και έτσι οι δυο τους γνωρίζονται πολύ καλά. Ο παλαίμαχος Λιθουανός σέντερ αποθέωσε έτσι τον Αμερικανό γκαρντ, που θα έχει πλέον και ελληνικό διαβατήριο, αλλά τόνισε στο “lrytas.lt” ότι οι εθνικές ομάδες γίνονται πια σαν τους συλλόγους.

Οι δηλώσεις του Γιαβτόκας

«Πάντα ήθελα ο Γουόκαπ να παίξει για την εθνική Λιθουανίας. Αν είχαμε πάρει έναν τέτοιο παίκτη εμείς, θα πρόσφερε πολλά στην εθνική μας ομάδα. Είναι καταπληκτικός, τόσο ως παίκτης όσο και ως άνθρωπος. Θα τον ήθελα 100% στην εθνική Λιθουανίας.

Συγχαίρω τους Έλληνες που τον πήραν, αλλά από την άλλη είναι κρίμα ένας άνθρωπος να μη μιλά καν ελληνικά και να παίρνει υπηκοότητα απλά και μόνο επειδή παίζει μπάσκετ. Τότε πλέον δεν μιλάμε για εθνικές ομάδες, γιατί γίνονται σαν τους συλλόγους.

Η περίπτωση του (σ.σ. γεννημένος στον Καναδά) Μπραζντέικις που παίζει στην εθνική Λιθουανίας είναι τελείως διαφορετική, δεν συγκρίνεται με αυτή του Γουόκαπ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις