Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Γιώργος Πομάσκι: «Ορισμένοι παλεύουν να διαλύσουν αυτό που έχουμε δημιουργήσει»

Γιώργος Πομάσκι: «Ορισμένοι παλεύουν να διαλύσουν αυτό που έχουμε δημιουργήσει»

Με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 31/12 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο Γιώργος Πομάσκι έπρεπε να μείνει εκτός Δ.Σ της ομοσπονδίας στίβου.

Ο τρόπος με τον οποίο ορίστηκε ο Πομάσκι είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις από μέλη του ΔΣ, με το θέμα να φτάνει ως τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος με τροπολογία ξεκαθάρισε τα πράγματα και ο Πομάσκι τίθεται εκτός Συμβουλίου.

Η υπουργική αυτή απόφαση προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του Λευτέρη Αυγενάκη και της Σοφίας Σακοράφα, βουλευτή του ΜεΡΑ25, αλλά και πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ.

«Η διάταξη είναι για 56 ομοσπονδίες, όχι για μία. Τον Πομάσκι τον σέβομαι και τον τιμώ και όχι μόνον εγώ, αλλά όλη η αθλητική κοινότητα. Ωστόσο, είναι αμειβόμενος προπονητής της ομοσπονδίας, κάτι που εκ των πραγμάτων δημιουργεί κώλυμα», ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Γιώργος Πομάσκι, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, εμφανίστηκε απογοητευμένος, μπερδεμένος και «παγωμένος» από την εν λόγω απόφαση: « Όλοι οι εκπρόσωποι εργαζομένων δεν είναι αμειβόμενοι από τις οργανώσεις τους και εκπροσωπούν τους συναδέλφους τους στο Δ.Σ; Όποιος είναι καλός στη δουλειά του, σοβαρός, αμείβεται. Ή πρέπει να είμαστε άνεργοι;», αναρωτήθηκε.

Όπως είπε εδώ και 1,5 χρόνο πιέζουν το προεδρείο του ΣΕΓΑΣ να γίνουν ξανά εκλογές και αλλαγές.

«Ορισμένοι παλεύουν να διαλύσουν αυτό που έχουμε δημιουργήσει. Αλλά τα παιδιά, οι αθλητές, περιμένουν από εμάς να τους λύσουμε τα προβλήματα προετοιμασίας, το που θα προπονηθούν, να φτιάξουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόγραμμα, να γίνονται αγώνες σε καλύτερα γήπεδα και από εκεί και πέρα να προστατεύσουμε τον καλό προπονητή και τον καλό αθλητή.

Εδώ και 1,5 χρόνο δεν γίνεται τίποτα στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ παρά μόνο μάχη και αλλαγές, κάτω από πιέσεις. Εμείς έχουμε συγκεκριμένη δουλειά να κάνουμε, να προστατεύσουμε τους αθλητές του στίβου, την καινούρια γενιά που έχουμε κάθε χρονιά. Πρέπει αυτά τα παιδιά να τα καθοδηγήσουμε, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε αν θέλουμε να έχουμε αθλητισμό και δυστυχώς μόνο με αυτό δεν ασχολούμαστε. Το κλίμα που επικρατεί δεν είναι υγιές», ανέφερε.

Παράλληλα, εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για το μέλλον: «Δεν έχουμε αγώνες, δεν έχουμε κλειστό. Αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα. Προτεραιότητα όλα αυτά τα χρόνια για εμένα είναι ο αθλητής. Δίνω χώρο στα παιδιά να συναποφασίζουμε , προσπαθώ να τα βοηθήσω να εξελιχθούν. Είμαι πολύ τυχερός που προπονώ τον Μίλτο Τεντόγλου. Θα επικεντρωθώ μόνο επάνω του», σημείωσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις