Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Γιούνγκ Μπόις – Μάντσεστερ Σίτι 1-3 και Λειψία – Ερυθρός Αστέρας 3-1 για τον 7ο όμιλο του Champions League

Γιούνγκ Μπόις – Μάντσεστερ Σίτι 1-3 και Λειψία – Ερυθρός Αστέρας 3-1 για τον 7ο όμιλο του Champions League
Reuters

Με δυο γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ, η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε -έστω και με μικρή δυσκολία, από την έδρα της Γιούνγκ Μπόις, επικρατώντας με 3-1, σε ματς για την τρίτη αγωνιστική του Champions League. Έκανε έτσι το 3/3 στον 7ο όμιλο. Στο άλλο ματς του γκρουπ, η Λειψία νίκησε με 3-1 τον Ερυθρό Αστέρα στην Γερμανία.

Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η 4η ομάδα που κάνει το 3/3 στη φάση των ομίλων του Champions League. Οι “πολίτες” πέρασαν από την έδρα της Γιούνγκ Μπόις με 3-1 και άφησαν την αντίπαλό τους με 1 βαθμό στον 7ο όμιλο. Στην ίδια μοίρα -με ένα βαθμό- και ο ερυθρός Αστέρας, μετά την ήττα που γνώρισε στην έδρα της Λειψίας (3-1). Έξι βαθμούς έχει πλέον η γερμανική ομάδα.

Γιούνγκ Μπόις – Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Δυσκολεύτηκε να μπει στην περιοχή της Γιοπύνγκ Μπόις με αξιώσεις και είχε κάποια καλά σουτ στην εστία των γηπεδούχων, που δεν έφεραν το γκολ που έψαχνε. Στην κορυφαία της στιγμή στο πρώτο μέρος, Ο Ντοκού δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλεονεκτικό σημείο στο 24′.

Με την έναρξη της επανάληψης, η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να κάνει το 0-1, με τον Ακάντζι να σκοράρει από κοντά στο 48′. Η… χαρά της ομάδας του Γκουαρκτιόλα δεν κράτησε πολύ, αφού τέσσερα λεπτά μετά η Γιούνγκ Μπόις έφτασε στο 1-1 με τον Ελία.

Οι γηπεδούχοι πήρα… θάρρος, πίεσαν για να φτάσουν σε ένα ακόμα γκολ, αλλά στο 64′ η Σίτι κέρδισε πέναλτι και ο Χάαλαντ ήταν εύστοχος για το 1-2. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και σε τρίτο γκολ, στο 73′ με τον Άλβαρεζ, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για χέρι του Γκρίλις, μετά από onfield review. Η… τριάρα, πάντως, έγινε στο 86′ με το δεύτερο γκολ -με φανταστικό τελείωμα- του Χάαλαντ στην αναμέτρηση.

Λειψία – Ερυθρός Αστέρας 3-1

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Λειψία – Ερυθρός Αστέρας είχε αρκετές φάσεις, από μεριάς γηπεδούχων και ένα γκολ. Στο 17′ ο Ομρί Γλέιζερ ήταν αυτός που έκανε το 1-0, διαμορφώνοντας και το σκορ του ημιχρόνου. Στο 28′ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ των Σέρβων, αλλά η απόφαση ακυρώθηκε, μετά από τον έλεγχο που έγινε στη φάση.

Ο Ερυθρός Αστέρας πίεσε στην επανάληψη για να φτάσει στο γκολ, αλλά στο 61′ ο Σίμονς έβαλε τα πράγματα στη… θέση τους για τους γηπεδούχους. Με μια τρομερή σουτάρα, ο παίκτης της Λειψίας έκανε το 2-0 κι έδωσε τη νίκη στους Γερμανούς.

Το μόνο που κατάφεραν οι Σέρβοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 2-1, με τον Στάμενιτς να μειώνει στο 70′, αφού στο 84′ ο Όλμο διαμόρφωσε το τελικό 3-1 υπέρ των γηπεδούχων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις