Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Γιουβέντους – Μίλαν: Φοβερή απάντηση στις ρατσιστικές προσβολές – «Δεν είμαι θύμα, είμαι μαύρος και περήφανος»

Γιουβέντους – Μίλαν: Φοβερή απάντηση στις ρατσιστικές προσβολές – «Δεν είμαι θύμα, είμαι μαύρος και περήφανος»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο τερματοφύλακας της Μίλαν, Μάικ Μενιάν, βρέθηκε στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τη Γιουβέντους, καθώς δέχθηκε ρατσιστικές προσβολές από μερίδα οπαδών στις κερκίδες.

Η “γηραιά κυρία” ανακοίνωσε ήδη ότι προσπαθεί να τους εντοπίσει για να τιμωρηθούν παραδειγματικά, αλλά ο ίδιος ο Γάλλος τερματοφύλακας “απάντησε” με φοβερό τρόπο μέσα από το instagram. Με ένα εξαιρετικό μήνυμα, σημείωσε όλα όσα πρέπει να διορθωθούν και στο ποδόσφαιρο, αλλά αρνήθηκε να χαρακτηρίσει τον εαυτό του θύμα ρατσισμού. «Είμαι ο Μάικ, μαύρος, περήφανος και στέκομαι», έγραψε χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα του Μενιάν

«Το βράδυ της Κυριακής, οι οπαδοί της Γιουβέντους με στόχευσαν με ρατσιστικές προσβολές. Τι θέλετε να πω; Ότι ο ρατσισμός είναι λάθος και ότι αυτοί οι υποστηρικτές είναι ηλίθιοι; Δεν είμαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος παίκτης που του συμβαίνει αυτό. Όσο αντιμετωπίζουμε αυτά τα γεγονότα ως “μεμονωμένα περιστατικά” και δεν αναλαμβάνουμε ολοκληρωμένη δράση, η ιστορία είναι βέβαιο ότι θα επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά.

Τι κάνουμε για την καταπολέμηση του ρατσισμού στα γήπεδα ποδοσφαίρου; Πιστεύουμε πραγματικά ότι είναι αποτελεσματικό; Είμαι σε μια ομάδα που προσπαθεί να πρωτοστατήσει εναντιώνοντας σε όλες τις μορφές διακρίσεων. Πρέπει όμως να είμαστε πιο πολλοί και να είμαστε ενωμένοι σε αυτή τη μάχη για την κοινωνία που ξεπερνά το ποδόσφαιρο.

Αυτοί που κυβερνούν το ποδόσφαιρο γνωρίζουν πώς είναι να ακούς ύβρεις και τέτοια σχόλια που μας παρομοιάζουν με ζώα; Ξέρουν τι κάνει για τις οικογένειές μας, για τους αγαπημένους μας που το βλέπουν και που δεν καταλαβαίνουν ότι θα μπορούσε να συμβεί ακόμα το 2021;

Δεν είμαι “θύμα” ρατσισμού. Είμαι ο Μάικ, μαύρος, περήφανος και στέκομαι. Όσο μπορούμε να δίνουμε τη φωνή μας για να αλλάξουν τα πράγματα, θα το κάνουμε».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MAGIC MIKE MAIGNAN (@mmseize)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις