Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Γιουβέντους – Πόρτο: Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα πέταξε εκτός Champions League τη «βέκια σινιόρα» (video)

Γιουβέντους – Πόρτο: Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα πέταξε εκτός Champions League τη «βέκια σινιόρα» (video)
Reuters

Η Πόρτο έκανε «μεγάλη» εμφάνιση στο Τορίνο. Με σκόρερ τον Σέρτζιο Ολιβέιρα (2 γκολ), οι «δράκοι» ηττήθηκαν (3-2 σε ματς που έφτασε στην παράταση) από την Γιουβέντους, αλλά πήραν το «εισιτήριο» έχοντας επικρατήσει στο «Ντραγκάο» με 2-1. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκαν από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι. Ο Κιέζα έστειλε με δυο γκολ το ματς στην παράταση.

«Κόλλησε» για δεύτερη χρονιά στους «16» του Champions League. Μετά από ένα «τρελό» ματς στο Τορίνο, η Πόρτο αποδείχθηκε… παλικάρι, πετώντας εκτός συνέχειας την Γιουβέντους.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σέρτζιο Ολιβέιρα, η Πόρτο ηττήθηκε –στην παράταση- με 3-2 από την Γιουβέντους, αλλά κατάφερα να περάσει στην επόμενη φάση, έχοντας επικρατήσει με 2-1 στο «Ντραγκάο». Ο πρώην μέσος του ΠΑΟΚ σκόραρε δυο φορές, πετυχαίνοντας μάλιστα γκολ – πρόκριση στο δεύτερο μέρος της παράτασης με τρομερή εκτέλεση φάουλ (ευθύνη τόσο στο τείχος, όσο και στον Σέζνι).

Ο Κιέζα της «βέκια σινιόρα» έστειλε το ματς στον έξτρα χρόνο, με τα δυο γκολ που πέτυχε. Συγκλονιστικοί οι φιλοξενούμενοι”, που έπαιξαν από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με δέκα παίκτες.

Το παιχνίδι…

Το ματς στο Τορίνο είχε από τα πρώτα του λεπτά «τρελό» ρυθμό, με τις δυο ομάδες να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες πριν τη συμπλήρωση των δέκα λεπτών (κοντινή κεφαλιά του Μοράτα στο 3’, δοκάρι για τον Ταρεμί στο 6’).

Η Πόρτο όμως έπαιξε με χαρακτηριστική άνεση στην έδρα της Γιουβέντους και στο 19’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Ντεμιράλ ανέτρεψε τον Μαρενγκά, ο Κάιπερς ήταν μπροστά στη φάση, έδειξε το πέναλτι και ο Σέρτζιο Ολιβέιρα έκανε το 0-1 από τη βούλα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για την Γιουβέντους. Στο 49’ ο Κιέζα έκανε το 1-1 σκοράροντας και πάλι κόντρα στην Πόρτο, ενώ στο 54’ ο Ταρεμί είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε δυο λεπτά, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες!

Η Γιουβέντους ανέβασε την πίεση της στα αντίπαλα καρέ, στο 56’ είδε τον Κιέζα να έχει δοκάρι, αλλά στο 63’ ο Ιταλός επιθετικός διαμόρφωσε σκορ παράτασης, κάνοντας το 2-1 με κεφαλιά.

Η Πόρτο είδε το γήπεδο να… κατηφορίζει προς την εστία της, με τον Κουαρδάδο να κάνει «πάρτι» κόντρα στον Κορόνα και να βγάζει πάρα πολλές σέντρες. Μάλιστα, ο Κολομβιανός είχε στο 90+3’ τη μεγάλη ευκαιρία να δώσει την πρόκριση στην «βέκια σινιόρα» με το σουτ του να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της Πόρτο. Δυο λεπτά νωρίτερα, το γκολ του Μοράτα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Το ματς πήγε στην ημίωρη παράταση!

Η Πόρτο βρήκε γκολ – πρόκρισης  γκολ στο 115′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σέρτζιο Ολιβέιρα (ευθύνη στο τείχος και τον Σέζνι που νικήθηκε από τέτοια απόσταση), για να έρθει στο 117′ το 3-2 με την εκτέλεση κόρνερ του Μπερναρντέσκι και την κεφαλιά του Ραμπιό.

Σε μια από τις τελευταίες φάσεις του ματς, οι άνθρωποι της Γιουβέντους διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι πάνω στον Ντε Λιχτ, όμως τόσο ο Κάιπερς όσο και ο VAR είχαν διαφορετική γνώμη. Στο φινάλε, ο Μαρκεζίν είχε την τελευταία κρίσιμη επέμβαση του στο παιχνίδι, αφού ακολούθησε το σφύριγμα της λήξης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις