Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Γιουβέντους – Σεβίλλη 1-1 και Ρόμα – Μπάγερν Λεβερκούζεν 1-0 για τα ημιτελικά του Europa League

Γιουβέντους – Σεβίλλη 1-1 και Ρόμα – Μπάγερν Λεβερκούζεν 1-0 για τα ημιτελικά του Europa League

Έστω και στη… λήξη του αγώνα στο Τορίνο, η Γιουβέντους κατάφερε να ισοφαρίσει την Σεβίλλη (1-1) και να μείνει ζωντανή. Στο παιχνίδι της πρόκρισης στον τελικό του Europa League. Στον άλλο -πρώτο- ημιτελικό, η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο πήρε τη νίκη επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν (1-0) μέσα στο “Ολίμπικο”.

Η Γιουβέντους βρέθηκε μια ανάσα από μια οδυνηρή εντός έδρας ήττα στον ημιτελικό του Europa League με την Σεβίλλη, αλλά κατάφερε να φέρει το ματς στην ισοπαλία (1-1) με… buzzer beater γκολ.

Ο Γιουσέφ εν Νεσιρί έκανε το 0-1 στο 26΄για τους φιλοξενούμενους, αλλά η “βέκια σινιόρα τα έδωσε όλα για την ισοπαλία, “φώναξε” για πέναλτι λίγο πριν το φινάλε, στον Ραμπιό και τελικά έκανε το 1-1 στο 90+6′, με σουτ του Γκάτι μέσα από τη μικρή περιοχή.

Να θυμίσουμε πάντως ότι εάν την επόμενη Πέμπτη η Σεβίλλη καταφέρφει τελικά να πάρει την πρόκριση, τότε θα παίξει για το 7ο ευρωπαϊκό της τρόπαιο τα τελευταία 17 χρόνια και 5ο τα τελευταία 9 (2006, 2007 ως Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, 2014, 2015, 2016 και 2020 ως Europa League).

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο αντιμετώπισε στο “Ολίμπικο” την Μ΄΄αγερν Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο, με τον… δάσκαλο να νικάει τον “μαθητή” με 1-0, στον πρώτο ημιτελικό για το Europa League.

Ο Εντοάρντο Μπόβε σημείωσε το μοναδικό γκολ της συνάντησης, για τους “τζιαλορόσι” στο 63′ του αγώνα.

Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο βελτίωσε το ρεκόρ που έχει στην έδρα της σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετρώντας μόλις μία ήττα στα τελευταία 26 παιχνίδια που έδωσαν εκεί. Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο θα παλέψει στη «Μπάι Αρίνα» στις 18 Μαΐου, όπου παρουσιάζεται αρκετά δυνατή και ικανή ν΄ ανατρέψει εις βάρος της καταστάσεις.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις