Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Γιοβάνοβιτς μετά το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα – Μην υποτιμάτε την ομάδα μου»

Γιοβάνοβιτς μετά το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα – Μην υποτιμάτε την ομάδα μου»
ΦΩΤΟ intime

Ο Παναθηναϊκός πήρε ισοπαλία με 0-0 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην 24η αγωνιστική τη Super League 1 και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δήλωσε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα στην κάμερα της Cosmote TV, ο Γιοβάνοβιτς τόνισε ότι η ομάδα του θα μπορούσε να κάνει καλύτερη εμφάνιση και να διεκδικήσει τη νίκη, αλλά με βάση την εικόνα της, το αποτέλεσμα είναι θετικό για τον Παναθηναϊκό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σέρβος τεχνικός είπε τα εξής: «Μας αφήνει ικανοποιημένους το αποτέλεσμα παίζαμε με μία πολύ καλή ομάδα εντός έδρας. Βάση εικόνας μας αφήνει χαρούμενους. Οι βαθμοί σε τέτοια παιχνίδια μας αφήνει ικανοποιημένους, ειδικά στη φάση που είμαστε τώρα πριν τα play off. Θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη εμφάνιση αν θέλαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω». Λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του “τριφυλλιού” αντέδρασε στις ερωτήσεις για την ομάδα του και αν αξίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Οι δηλώσεις του Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου

Για το ότι οι παίκτες του έκαναν καθυστερήσεις: Καταρχήν αν ήμουν στη θέση σας δεν θα έκανα ποτέ μία τέτοια ερώτηση στον προπονητή της αντίπαλης ομάδας. Βλέπετε τον Παναθηναϊκό ένα χρόνο και στόχος μας δεν είναι να κάνουμε καθυστερήσεις και ούτε να αμυνθούμε. Μία τέτοια τοποθέτηση δεν θα την έκανα. Και μπορεί να συμβεί μέσα στο παιχνίδι ειδικά αν ο αντίπαλος μας είναι ο καλύτερος και μας αναγκάσει να παίξουμε συντηρητικά και να προστατέψουμε την εστία μας. Από τον βαθμό της ισοπαλίας είμαι ικανοποιημένος και με βάση την εικόνα του αγώνα. ο Ολυμπιακός ήταν πιο καλός από εμάς στον αγωνιστικό χώρο.

Είχε περισσότερη ενέργεια από εμάς. Ήταν πιο δυνατός και κέρδισε πολλές μονομαχίες. Επέβαλλε έναν ρυθμό στον αγωνιστικό χώρο που δημιούργησε πολλά προβλήματα σε εμάς και στις τοποθετήσεις μας. Δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε το παιχνίδι μας με τον τρόπο που θέλαμε. Αν εξαιρέσουμε το δεύτερο ημίχρονο που άνοιξαν λίγο οι γραμμές το παιχνίδι πήγαινε με το ρυθμό που πήγαινε και εμείς κινδυνεύαμε. Δεν κάναμε σκόπιμα καθυστερήσεις. Δεν έχουμε λόγο να κάνουμε κάτι τέτοιο γιατί ξέρουμε ότι έχουμε ακόμα 12 παιχνίδια. Είναι χαμένοι βαθμοί και για τους δύο. Ο βαθμός μας αφήνει ικανοποιημένος.

Για την εικόνα της ομάδας και ότι δεν έχει χάσει από τον Ολυμπιακό: Σαν ομάδα σίγουρα δεν είχαμε την εικόνα που θέλαμε εμείς. Θα έπρεπε να ελέγξουμε τον ρυθμό και αυτό δεν έγινε είτε λόγω της πίεσης που άσκησε πάνω μας ο Ολυμπιακός, είτε λόγω της αρχικής θέσης των παικτών μου. Δεν είχαμε αρκετές επιλογές να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε αυτό που είναι το στυλ μας. Είναι φυσικό επακόλουθο ο Ολυμπιακός να τα εκμεταλλευτεί όλα αυτά και να μεταφέρει την πίεση στην εστία μας. Παίζαμε τη μπάλα προς τα πίσω και ουσιαστικά ήταν ο βασικός λόγος που ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Εάν εξαιρέσουμε ένα κομμάτι υου δεύτερου ημιχρόνου που το παιχνίδι έγινε άναρχο δεν μπορέσαμε να απειλήσουμε την εστία του Ολυμπιακού. Όσον αφορά στη δεύτερη ερώτηση δεν είναι κάτι που το σκέφτομαι. είναι δύο πολύ μεγάλες ομάδες και αυτά τα παιχνίδια είναι ξεχωριστά και για τους δύο. Εμένα με ενδιαφέρει να βελτιωνόμαστε όσο πλησιάζει το τέλος του πρωταθλήματος. Μπορούμε να μάθουμε πολλά πράγματα από αυτό το παιχνίδι.

Για το τι θα χρειαστεί ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια: Τι θα χρειαστούν και οι υπόλοιποι όταν θα παίξουν με εμάς. Είναι πολύ ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Είναι τέσσερις μεγάλες ομάδες που πάνε για πρωτάθλημα. Τουλάχιστον τρεις το λένε ότι πάνε και μία πάει δεν πάει. Κάθε ομάδα είχε τις περιόδους της που ήταν καλή και λιγότερο καλή. Και οι τρεις ομάδες έπαιρναν τα πρωταθλήματα. Εμείς φέτος το διεκδικούμε. Αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ χρήσιμα για εμάς.

Για το ποια ομάδα έπρεπε να είναι πρώτη και ποια τρίτη: Μην υποτιμάτε την ομάδα μου. Μην το κάνετε. Δεν είναι σωστό. Με τη συμπεριφορά μου δεν έχω δείξει ότι δεν σέβομαι οποιονδήποτε αντίπαλο. Κάποια στιγμή ήμασταν και δώδεκα βαθμούς πάνω από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν μου κάνατε αυτές τις ερωτήσεις. Πρέπει να δείτε ολόκληρη την εικόνα του πρωταθλήματος. Δεν μας χάρισε κανείς κάτι. Δίκαια είμαστε μέχρι εδώ.

Είναι λίγο προσβλητική η ερώτηση σας γιατί αναφέρεστε μόνο σε ένα παιχνίδι. Εγώ έλεγα ότι ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα γιατί αυτό πρέπει να κάνει και αυτό ξέρει να κάνει. Η μόνη ομάδα που δικαιούται το πρωτάθλημα και θα χαρεί είναι η δική μου γιατί όλοι οι άλλοι μιλούν για αλλοιωμένα πρωταθλήματα. Προσπαθούμε να επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε ιστορικά και θα παλέψουμε έχοντας σεβασμό απέναντι στους αντιπάλους μας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις