Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Γιουβέντους – Μονακό: Γέλα Κυρία μου! Ανετη στον τελικό του Champions League

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Είχε να δεχθεί γκολ στο Champions League από τις 22 Νοεμβρίου 2016 στο ματς κόντρα στη Σεβίλλη… Η εστία του Μπουφόν παρέμεινε για 600 λεπτά «αλώβητη», αλλά το γκολ του Εμπαπε στο 69′ δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει τη Γιουβέντους. Η Μεγάλη Κυρία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου νίκησε 2-1 τη Μονακό και προκρίθηκε στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το live

Η Γιουβέντους δύο χρόνια μετά την ήττα ττης στο Βερολίνο από την Μπαρτσελόνα (1-3) επέστρεψε σε τελικό Champions League. Εκανε πάρτι και στον δεύτερο ημιτελικό με την Μονακό, στο Τορίνο (είχε επικρατήσει με 2-0 στο «Λουί Ντε») και στις 3 Ιουνίου θα επιδιώξει (πιθανότατα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης) να ανέβει για τρίτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης και πρώτη έπειτα από 21 χρόνια (1996), στο Κάρντιφ.

 

Η Γιουβέντους είχε… καθαρίσει την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο. Η Μονακό έπαιξε επιθετικά μην έχοντας άλλη επιλογή και άφησε κενούς διαδρόμους. Ετσι, οι «μπιανκονέρι» κατάφεραν να σκοράρουν δύο φορές. Αρχικά, στο 33′ με τον Μάντζουκιτς, ο οποίος έκανε την κεφαλιά και στην επαναφορά της μπάλας -μετά την εξαιρετική επέμβαση του Σούμπασιτς- άνοιξε από κοντά το σκορ.

Στο 44΄ έγινε το 2-0 με το φοβερό γκολ του Ντάνι Άλβες, ο οποίος μετά την απόκρουση του γκολκίπερ της Μονακό έπιασε το μονοκόματο σουτ έξω από την περιοχή και πέτυχε ένα από τα ομορφότερα τέρματα στη διοργάνωση.

 

Οι Μονεγάσκοι πέτυχαν το γκολ της τιμής στο 69΄ με τον Κιλιάν Εμπαπέ (6 γκολ σε 9 ματς στο Champions League), ο οποίος από κοντά δεν είχε πρόβλημα να τελειώσει την φάση και να κάνει το 2-1.

Ο 18χρονος Γάλλος επιθετικός έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του Champions League που σκόραρε σε ημιτελικό της διοργάνωσης (18 ετών και 140 ημερών). Επίσης, βρήκε δίχτυα για 19η φορά στα τελευταία 21 παιχνίδια της Μονακό σε όλες τις διοργανώσεις.

Παράλληλα, σημειώθηκε κι ένα ακόμη ρεκόρ. Ο Μπουφόν είναι μεγαλύτερός του κατά 7.621 ημέρες και αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα σε έναν σκόρερ και τον τερματοφύλακα που δέχεται το γκολ, στην ιστορία του Champions League.

Η Γιούβε αύξησε το αήττητο σερί που «τρέχει» στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες της σε 23, ενώ η Μονακό παρέμεινε χωρίς εκτός έδρας νίκη για 4η φορά σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Ντάνι Αλβες μπορεί να έκανε ματσάρες και στους δύο ημιτελικούς, αλλά όλοι μιλούσαν για τη μεγάλη στιμή του Μπουφόν! Ο Ιταλός γκολκίπερ ήθελε πολύ την πρόκριση και την αξίζει αλλά δεν το φιλοσοφεί και λέει απλά: «Το να πας σε έναν τελικό δεν σημαίνει τίποτε, αν δεν τον κερδίσεις». 

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Πιάνιτς, Κεντίρα (10΄ Μαρκίζιο), Ιγκουαΐν, Σάντρο, Μπαρτσάλι (85΄ Μπενάτια), Μάντζουκιτς, Μπονούτσι, Ντιμπάλα (54΄ Κουντράντο), Άλβες
ΜΟΝΑΚΟ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Τζέμερσον, Μουτίνιο, Φαλκάο, Σίλβα (69΄ Λεμάρ), Μπακαγιόκο (78΄ Ζερμέν), Σιντιμπέ, Μεντί (54΄ Φαμπίνιο), Ράγκι, Γκλικ, Εμπαπέ 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε