Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Γιουβέντους – Ρεάλ, Champions League: Μια μέρα και μια… νίκη για το μύθο του Μπουφόν

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Υπήρξαν ερωτήσεις που εξυπηρέτησαν το σκοπό του, ο οποίος ήταν ένας και μοναδικός: να φτιάξει τους συμπαίκτες του για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ. Φυσικά και τις εκμεταλλεύτηκε ο Τζιανλουΐτζι Μπουφόν στη συνέντευξη Τύπου

Εκλεισε το μάτι φεύγοντας απ’ την αίθουσα, υψώνοντας το χέρι για να χαιρετήσει κάποιον γνωστό του. Ανετος ή έτσι έδειχνε. Σε κάθε περίπτωση η εμπειρία έτρεχε απ’ τα πατζάκια του. Ο Ντάνι Αλβες ήταν υπό την προστασία του σε όλη τη διαδικασία. Τον ενημέρωνε πότε να απαντήσει και εκείνος κοντοστάθηκε και τον περίμενε για να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Χρειάζεται ένα 24ωρο για να ολοκληρώσει το μύθο του ο μεγάλος αρχηγός της Γιουβέντους. Μια μέρα και μια νίκη. Ο λαμπερός Ρονάλντο, τον οποίο ανέφερε πολλές φορές χρησιμοποιώντας τη λέξη σταρ βρίσκεται στη σκιά του “καπιτάνο” σε αυτόν τον τελικό. Αυτός τραβάει τα φλας και το ζόρι της πίεσης στην ευρωπαϊκή αντεπίθεση της Γιουβέντους.

«Υπάρχει ο σωστός τύπος πίεσης, ένας καλός βαθμός συγκέντρωσης και η επιθυμία να πετύχουμε κάτι ιστορικό. Νομίζω ότι είναι καλύτερο να δούμε το αυριανό ματς σαν ένα σημαντικό τεστ κατά τη διάρκεια του οποίου ο καθένας μας πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του. Πάντα παραμονή ενός τέτοιου αγώνα πρέπει να βρεις την συγκέντρωσή σου, νιώθεις έναν μικρό φόβο και σεβασμό για τον αντίπαλο, αλλά έχει και επίγνωση των δυνατοτήτων σου και αυτό είναι το βασικό σου όπλο» είπε ο Τζίτζι και πρόσθεσε μιλώντας για τη Ρεάλ: «Εχουν πολλές επιτυχίες και μεγάλη αυτοπεποίθηση σε αυτές τις περιπτώσεις και αυτό μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για εκείνους, όμως δεν θα αλλάξει την ισορροπία του αγώνα».

Λίγο πριν αποχωρήσει από τη συνέντευξη Τύπου έβαλε τα… πράγματα στη θέση τους: «Ακόμη αισθάνομαι ένα νέο αγόρι, παρόλο που είμαι 39! Ο τελικός είναι πολύ σημαντικός για ‘μένα. Εχω παίξει για τη Γιουβέντους τόσα πολλά χρόνια και πήρα περισσότερα απ’ όσα έδωσα. Θα ήταν ένα τέλειο φινάλε η κατάκτηση του τροπαίου και ο κόσμος αγαπάει τα παραμύθια…».

Του υπενθύμισε ένας δημοσιογράφος πως όταν αυτός το 2001 πήγαινε στη Γιουβέντους, ο Ζινεντίν Ζιντάν έφευγε για τη Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα στον τελικό για το μεγάλο τρόπαιο της χρονιάς θα είναι αντιμέτωποι. Επίσης, έγινε αναφορά και στον τελικό του Μουντιάλ το 2006, όταν οι «ατζούρι» στέφθηκαν πρωταθλητές κόσμου: «Είχα την ευκαιρία να παίξω κόντρα σε σπουδαίους αντιπάλους, πολλές φορές μετά το τέλος της καριέρας ενός παίκτη ακολουθεί ο πάγκος. Πέρασαν 11 χρόνια μετά από εκείνον τον τελικό και δεν ξαφνιάζομαι που ο Ζιντάν είναι προπονητής της Ρεάλ», επεσήμανε ο Μπουφόν και πρόσθεσε για τον Γάλλο: «Ακόμη έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι νικητής. Ήταν νικητής ως παίκτης, είναι και ως προπονητής. Δεν κέρδιζε όμως πάντα και ελπίζω αυτό να γίνει και αύριο, αλλά δεν στιγμάτιζε την καριέρα του».

Ερωτηθείς για τη μάχη Μπουφόν – Κριστιάνο Ρονάλντο, τόνισε: «Οι ρεπόρτερς λένε τα δικά τους, αλλά δεν συμφωνώ. Δεν θα ονειρευόμουν να βάλω τον εαυτό μου στο ίδιο επίπεδο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Άλλωστε, είναι εντελώς διαφορετικοί οι ρόλοι μας, ο δικός μου είναι να αμύνομαι κι εκείνου να επιτίθεται. Είμαστε ακριβώς το αντίθετο. Χαίρομαι που τα μίντια το βλέπουν ως μάχη δική μου με τον Ρονάλντο, αλλά δεν είναι πραγματικότητα».

Ο Μπουφόν έχει δύο χαμένους τελικούς Champions League, τον έναν απ’ τη Μίλαν το 2003 και τον άλλο απ’ την Μπαρτσελόνα το 2015: «Θα ήταν μία μεγάλη χαρά και η ικανοποίηση η κατάκτηση του τροπαίου. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στη ζωή από το να επιβραβεύεσαι, καθώς ξέρεις πόσο έχεις δουλέψει, πόσο έχεις ιδρώσει».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε