Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γιουβέντους: Το πρώτο! Δικό της το Κύπελλο Ιταλίας

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Τον πρώτο από τους τρεις τίτλους που διεκδικεί (το πρωτάθλημα και το Champions League οι άλλοι δύο) στην τρέχουσα σεζόν πανηγύρισε στο «Ολίμπικο» της Ρώμης η Γιουβέντους, η οποία επικράτησε στον τελικό Κυπέλλου με 2-0 επί της Λάτσιο.

Οι «μπιανκονέρι», οι οποίοι την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να «σφραγίσουν» και τον τίτλο της Serie A στο ματς με την Κροτόνε, «καθάρισαν» από το πρώτο 45λεπτο με τα γκολ των Ντάνι Άλβες (12΄) και Μπονούτσι (24΄). Πλέον, χωρίς κανένα άγχος θα προετοιμαστούν για το μεγάλο τελικό του Champions League στις 3 Ιουνίου με την Ρεάλ Μαδρίτης, όπου φιλοδοξούν να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης μετά από πολλά χρόνια.

Με την τρίτη σερί κατάκτηση του Κυπέλλου η Γιουβέντους έγινε η μοναδική ομάδα στην Ιταλία που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο στα χρονικά της διοργάνωσης, ενώ επικράτησε για δεύτερη φορά των «λατσιάλι» μετά το 2015.

Λάτσιο και Γιουβέντους έχουν συναντηθεί συνολικά τρεις φορές στο παρελθόν στον τελικό, με τους «μπιανκονέρι» να έχουν το προβάδισμα με 2-1. Την περίοδο 2003-04 η ομάδα της Ρώμης κατέκτησε το τρόπαιο στον (διπλό τότε) τελικό, νικώντας 2-0 στο «Ολίμπικο» και αποσπώντας 2-2 στο Τορίνο. Πρόπερσι η «Γηραιά Κυρία»πήρε τη ρεβάνς, επικρατώντας με 2-1 στην παράταση, ενώ σήμερα πήρε… κεφάλι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις σε τελικούς.

Συνολικά η Γιουβέντους κατέχει ένα τρομερό σερί απέναντι στη Λάτσιο, από την οποία δεν έχει ηττηθεί στο καμπιονάτο από τη σεζόν 2003-04 (!), ενώ στο κύπελλο, πέραν του τελικού του 2015, την είχε αποκλείσει και πέρυσι στα προημιτελικά, νικώντας με 1-0 μέσα στη Ρώμη. Τελευταία επιτυχία των «λατσιάλι» ήταν στους ημιτελικούς κυπέλλου του 2013, όπου απέκλεισαν τη Γιουβέντους με 1-1 στο Τορίνο και 2-1 στη Ρώμη, πριν κατακτήσουν τον τελευταίο τίτλο τους.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε