Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Γήπεδο ΑΕΚ – Ανδριόπουλος: “Αισιόδοξος ότι θα ξεκινήσουμε τον Ιούνιο”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Την αισιόδοξη εκτίμηση, πως τα έργα για την κατασκευή της “Αγιά – Σοφιάς” θα ξεκινήσουν τον προσεχή Ιούνιο, μετά και την τροπολογία -με τη διαδικασία του κατεπείγοντος- που κατατέθηκε στη Βουλή, εξέφρασε ο πρότζεκτ μάνατζερ του έργου, Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Μάλιστα, ο κ. Ανδριόπουλος ανέφερε σε δηλώσεις του στον “ΣΠΟΡ FM 94.6” πως αν δεν υπάρξουν… απρόοπτα από την στιγμή που η ΑΕΚ ξεκινήσει τα έργα, τότε θα χρειαστούν περίπου 18μήνες για την ολοκλήρωση του γηπέδου.

«Η έκδοση της άδειας αποτελεί τον πρώτο Μαραθώνιο. Ο δεύτερος είναι μέχρι να χτιστεί το γήπεδο, οπότε εγώ θα είμαι χαρούμενος όταν η ΑΕΚ παίξει το πρώτο παιχνίδι στο νέο της γήπεδο. 

Σήμερα κατατέθηκε μια τροπολογία που θα καλύψει ένα νομοθετικό κενό και όχι φωτογραφικά την ΑΕΚ. Προβλέπει την διαδικασία που υπήρχε στο νόμο μέχρι το 2013. Είναι μια θετική κίνηση της Κυβέρνησης, που ελπίζω να ψηφίσει και η αντιπολίτευση για να ανοίξει ο δρόμος για τα μεγάλα αθλητικά έργα στη χώρα. 

Αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις μιλάμε για μια διαδικασία 45-60 ημερών. Αν δεν υπάρξουν νέες προσβολές ή οτιδήποτε άλλο που δεν μπορούμε να το προβλέψουμε τότε τον Ιούνιο θα έχει ξεκινήσει το έργο. 

Από εκεί και έπειτα χρειαζόμαστε 18 μήνες και κάτι. Ό,τι διάθεση και να υπάρχει είναι ένα δύσκολο έργο σε ένα στενό οικόπεδο με μεγάλες τεχνικές προκλήσεις. Ας βγάλουμε πρώτα την άδεια και μετά θα μιλήσει επίσημα η ΑΕΚ για τις λεπτομέρειες. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στις επόμενες 45-60 μέρες. Αυτή η συζήτηση κρατάει πολλά χρόνια, γι’αυτό με βλέπετε διστακτικό». 

Για τις αναποδιές: «Σήμερα η Κυβέρνηση έδειξε έμπρακτα πως επιθυμεί να υλοποιηθεί αυτό το έργο και η ΑΕΚ να αποκτήσει το γήπεδο που της αξίζει. 

Για το εάν θα μπορούσε η νομοθετική ρύθμιση να επηρεάσει θετικά και το πρότζεκτ του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού: «Αυτή η τροπολογία δεν επηρεάζει. Προβλέπει τι θα γίνει αν κάποιος δήμος αναίτια, γιατί αυτό έχουμε αντιμετωπίσει εμείς στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν εγκρίνει μια υψομετρική μελέτη». 

Για τον Άρη Βασιλόπουλο: «Εγώ δεν μιλάω καθημερινά με τον κ.Βασιλόπουλο. Κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, οι νόμοι ισχύουν για όλους και η ΑΕΚ θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. 

Μέχρι το 2013 που ίσχυε ο παλιός ΚΟΚ έλεγε πως η αρμοδιότητα μεταβιβάζεται στη Νομαρχία. Πλέον υπάρχουν οι Περιφέρειες, όμως δεν έχουν όλες τις υπηρεσίες που είχαν οι Νομαρχίες. Οπότε μέσω της ΑΕΚ λύθηκε ένα γενικότερο πρόβλημα. 

Αυτός που ήταν πάντοτε αντίθετος στο έργο ήταν ο δήμος. Τόσο η τωρινή όσο και η προηγούμενη Κυβέρνηση ήταν θετική και το είδαμε με πράξεις. Όλες οι υπηρεσίες, το συμβούλιο της Επικρατείας ήταν μαζί μας. Σε γενικές γραμμές η Δημοτική Αρχή είναι συνεπής σε όσα είπε προεκλογικά. Το λάθος του δήμου ήταν ότι έλεγε πως “δεν θέλουμε αυτό το γήπεδο, θέλουμε ένα άλλο”, όμως ποτέ δεν μας είπε ποιο είναι το άλλο γήπεδο. Όταν ρώτησα δημοσίως τον δήμαρχο για το εάν θα προσβάλει την οικοδομική άδεια εφόσον βγει, απάντηση δεν πήρα. 

Σας λέω ξανά υπό κανονικές συνθήκες τον Ιούνιο μπορεί να ξεκινήσει η πρώτη φάση του έργου που είναι οι εκσκαφές. Όπως είπατε και εσείς, μακάρι να κατασκευάσουν όλες οι ομάδες καινούργια και μοντέρνα γήπεδα, θα ήταν κάτι πολύ θετικό προκειμένου να εξελιχθεί το προϊόν».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε