Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Γιβραλτάρ – Ελλάδα: Τρία λεπτά ήταν αρκετά για την Εθνική! Εύκολη πρεμιέρα στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Μια από τις ευκολότερες νίκες της ιστορίας της σημείωσε η Εθνική Ελλάδας, η οποία επιβλήθηκε του Γιβραλτάρ με 4-1 (10΄ Μήτρογλου, 44΄ αυτογκόλ Γουάισμαν, 45΄ Φορτούνης, 45΄+1 Τοροσίδης – 26΄ Γουόκερ) στο στάδιο “Αλγκάρβ” του Φάρο-Λούλε, στην Πορτογαλία, στην πρεμιέρα της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 και στο πλαίσιο του 8ου ομίλου. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η Εθνική Ελλάδας όφειλε να κερδίσει το αδύναμο Γιβραλτάρ και το κατάφερε χάρη σ’ ένα ξέσπασμα στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου. Η “γαλανόλευκη” δεν εντυπωσιάσε με την εμφάνισή της, ωστόσο πανηγύρισε εύκολα το τρίποντο, το οποίο ήταν και το ζητούμενο. Ο Μίχαελ Σκίμπε πρέπει να δουλέψει σκληρά με τους παίκτες του, προκειμένου η “γαλανόλευκη” να βελτιωθεί και να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με τον Μιχαελ Σκίμπε στον πάγκο (προηγήθηκαν οι φιλικές νίκες με Αυστραλία και Ολλανδία). Πλέον η Εθνική Ελλάδας κοιτάζει το ματς με την Κύπρο στο Φάληρο τον Οκτώβριο.

O αγώνας:

Η Εθνική Ελλάδας μπήκε καλά στο παιχνίδι, πίεσε το Γιβραλτάρ εξ’ αρχής και κατάφερε να ανοίξει νωρίς το σκορ μόλις στο 10′. Ο Μήτρογλου με άπιαστο σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Πέρεζ, γράφοντας το 1-0. Αυτό ήταν το 11ο γκολ του επιθετικού της Μπενφίκα με την φανέλα της Εθνική Ελλάδας.

Η “γαλανόλευκη”, αντί να πιέσει ακόμα περισσότερο για να πετύχει και δεύτερο γκολ, χαλάρωσε, δίνοντας αρκετά μέτρα στο γήπεδο στους παίκτες του Γιβραλτάρ. Εκείνοι το εκμεταλλεύτηκαν κι άρχισαν να γίνονται απειλητικοί. Στο 26′, μάλιστα, έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με μία γκολάρα του Γουόκερ. Ο άσος του Γιβραλτάρ ντρίμπλαρε εξαιρετικά τον Τζαβέλλα, σούταρε με το αριστερό μέσα από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Καρνέζη.

Το γκολ των γηπεδούχων αφύπνισε, κάπως, τους παίκτες του Σκίμπε, οι οποίοι πήραν και πάλι τον έλεγχο του αγώνα. Εν τέλει, ένα “καυτό” τρίλεπτο ήταν αρκετό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, προκειμένου να πάρει το τρίποντο. Ο Βάισμαν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 44′, χαρίζοντας το προβάδισμα στην Εθνική μας, ενώ ακολούθησαν άλλα δύο σε ένα δίλεπτο, από τον Φορτούνη στο 45΄ και τον Τοροσίδη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με την Εθνική Ελλάδας να πιέζει για να πετύχει περισσότερα τέρματα, αλλά να μην καταφέρνει να νικήσει τον εξαιρετικό Πέρεζ. Από την πλευρά του, το Γιβραλτάρ έχασε ορισμένες καλές ευκαιρίες για να μειώσει το σκορ, αλλά ο Καρνέζης, όποτε χρειάστηκε, δήλωσε “παρών”.

Ο Σκίμπε φώναζε στους ποδοσφαιριστές του να πετύχουν κι άλλα τέρματα καθώς είναι πολύ πιθανό να παίξει ρόλο το goal average στη συνέχεια της προκριματικής φάσης, αλλά εκείνοι δεν τα κατάφεραν. Ο Φορτούνης, ο Βέλλιος και ο Γιαννιώτας δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Πέρεζ κι έτσι το 4-1 του ημιχρόνου παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ (Τζεφ Γουντ): Πέρες, Βάισμαν, Ρόι Τσιπολίνα, Ράιαν Κασιάρο, Ζόσεφ Τσιπολίνα, Γκαρσία, Γουόκερ, Μπόσιο (71΄ Κάιλ Κασιάρο), Ερνάντες, Κουμπς (85΄ Γιόμε), Λι Κασιάρο.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Μανιάτης (71΄ , Μάνταλος (62΄ Γιαννιώτας), Φορτούνης, Μπακασέτας, Μήτρογλου (73΄ Βέλλιος).

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Γιβραλτάρ – Ελλάδα 1-4
(26’ Γουόκερ – 10’ Μήτρογλου, 44’ αυτ. Βάισμαν, 45’ Φορτούνης, 45’+1’ Τοροσίδης)

Βοσνία – Εσθονία 5-0
(7’, 90′ Σπάχιτς, 23’ Τζέκο, 71’ Μεντουνγιανίν, 83’ Ιμπίσεβιτς)

Κύπρος – Βέλγιο 0-3
(13’, 61’ Λουκάκου, 81’ Καράσκο)

Η βαθμολογία
1. Βοσνία 3
2. Ελλάδα 3
3. Βέλγιο 3
4. Κύπρος 0
5. Γιβραλτάρ 0
6. Εσθονία

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Βέλγιο – Βοσνία (7/10)
Εσθονία – Γιβραλτάρ (7/10)
Ελλάδα – Κύπρος (7/10)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε