Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Γκαμπάλα – Παναθηναϊκός: “Πράσινη” ανατροπή! Στα πλέι οφ του Europa League το “τριφύλλι”!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Την πρόκριση του στα πλέι του Europa League πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στην αναμέτρηση με την Γκαμπάλα στο Μπακού, έκανε την ανατροπή κι επικράτησε με 2-1 των Αζέρων, παίρνοντας πανηγυρικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση των προκριματικών της διοργάνωσης.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Οι “πράσινοι” πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και στο Αζερμπαϊτζάν και προκρίθηκαν στα πλέι οφ με δύο νίκες, δείγμα της ανωτερότητας τους. Εάν οι παίκτες του Ουζουνίδη, μάλιστα, ήταν πιο σοβαροί στα τελειώματα των φάσεων, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε πετύχει τουλάχιστον πέντε γκολ στο Μπακού και να είχε “καθαρίσει” την υπόθεση πρόκριση από νωρίς.

Όπως και να έχει, ο Λουντ και ο Καμπέσας έκαναν στο τέλος τη δουλειά τους, “εκτέλεσαν” μέσα σε λίγα λεπτά τους Αζέρους και χάρισαν την πρόκριση στο “τριφύλλι”, το οποίο θα είναι στους αδύναμους στην κλήρωση της Παρασκευής.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι κι είχε εξαρχής τον απόλυτομ έλεγχο του αγώνα. Έως το 14′, το “τριφύλλι” είχε χάσει ήδη δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 9′ ο Αλτμαν προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα άουτ (ανεπανάληπτη ευκαιρία), ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Μπεζοτόσνι έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Μόλινς μέσα από την περιοχή.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη συνέχισε να πιέζει τους Αζέρους, δίχως όμως να καταφέρει να πετύχει κάποιο γκολ μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν εφιαλτικό για τους “πράσινους”. Στο 52′ η Γκαμπάλα άνοιξε από το πουθενά το σκορ. Ο Ζοζέφ-Μονρόζ απέφυγε τον Κουλιμπάλι κι έβγαλε την συρτή σέντρα, ο Μολέντο άθελα του την βρήκε και την έστειλε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου, κάνοντας το 1-0.

Αυτό το γκολ “πάγωσε” τους παίκτες του Ουζουνίδη, οι οποίοι γλίτωσαν από το 2-0 στο 59′, όταν ο Ζοσέφ – Μονρόζ βρέθηκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας των “πρασίνων” έδιωξε εντυπωσιακά, σώζοντας την ομάδα του.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έβαλε τις φωνές τους παίκτες του, εκείνοι ηρέμησαν και στο 63′ “καθάρισαν” την υπόθεση πρόκριση. Ο Κουλιμπαλί έβγαλε τη σέντρα, ο Μόλινς έπιασε την κεφαλιά και ο Λουντ με πολύ δυνατό σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1.

Τρία λεπτά αργότερα, η αλλαγή του Ουζουνίδη, Καμπέσας,βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-1. Τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό να χάνει ακόμα μία μοναδική ευκαιρία στο 82′, όταν ο Λουντ πέταξε την μπάλα άουτ σε κενή εστία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΚΑΜΠΑΛΑ (Ρομάν Χριχορτσούκ): Μπεζοτόσνι, Γκουρμπάνοβ, Βέρνιντουμπ, Στάνκοβιτς, Μπούλτχαϊς, Χιουσεΐνοβ (75′ Α. Μαμάντοβ), Μαλόουν (80′ Ε. Μαμάντοβ), Χόλιντεϊ, Ζοζέφ-Μονρόζ, Όζομπιτς, Νταμπό (74′ Κονέ ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέντο. Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (62′ Καμπέσας), Λουντ, Άλτμαν (56′ Λουτσιάνο), Μολίνς (80′ Ρέις).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε