Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γκέλα για ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα – Ιστορική εμφάνιση για Ομόνοια στην Τούμπα (video)

ΠΑΟΚ
Intime.gr

Ήταν ένα… must win ματς για τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν τα κατάφερε! Οι Θεσσαλονικείς παρουσίασαν ήταν “διπρόσωποι” κόντρα στην Ομόνοια και κατάφεραν μόνο να ισοφαρίσουν το τέρμα που δέχθηκαν με τον Μουργκ (1-1). Πρώτο γκολ και πρώτος βαθμός για την κυπριακή ομάδα σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στο άλλο ματς του ομίλου του Europa League η Γρανάδα έκανε την έκπληξη, περνώντας με 2-1 από την έδρα της Αϊντχόφεν.

Η νίκη ήταν μονόδρομος για τον ΠΑΟΚ. Στον αγωνιστικό χώρο όμως η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα δεν μπόρεσε να νικήσει την -θεωρητικά- πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου της. Η ομόνοια έπαιξε με περίσσιο θράσος μέσα στην Τούμπα και πήρε το 1-1, σε ματς για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Την ίδια στιγμή, στο άλλο ματς του ομίλου η Γρανάδα έφυγε με το “διπλό” από την έδρα της Αϊντχόφεν και πήρε… κεφάλι στον όμιλο του ΠΑΟΚ. 3 βαθμοί οι Ισπανοί, από 1 Ομόνοια και ΠΑΟΚ, ενώ στο.. μηδέν έμειναν οι Ολλανδοί.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η Ομόνοια προσπάθησε να κρατήσει στην κατοχή της την μπάλα, έχοντας καλή κυοφορία στο ξεκίνημα του αγώνα. Όταν όμως ο ΠΑΟΚ έβγαινε στην επίθεση, γινόταν επικίνδυνος. Πρώτο σουτ από τους γηπεδούχους, αυτό του Τσόλακ στο 5.

Ο “δικέφαλος του Βορρά” δεν είχε αρκετή… ένταση στο παιχνίδι του και στο 16′ το “πλήρωσε”. Πρώτη φορά που πάτησε… περιοχή, η κυπριακή ομάδα. Ο Λέσιακς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μποτεάκ ήρθε πίσω από τον Γιαννούλη και πλάσαρε εύστοχα για το 0-1 (το πρώτο της γκολ σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης).

Έχοντας περισσότερο περισσότερο άγχος, ο ΠΑΟΚ άρχισε στη συνέχεια να “πολιορκεί” την άμυνα των φιλοξενούμενων. Οι σέντρες που έβγαλε, δεν ήταν όμως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να φτάσει στην ισοφάριση. Μουργκ και Γιαννούλης ήταν οι πιο κινητικοί παίκτες των Θεσσαλονικέων, αλλά φάνηκε να… παλεύουν μόνοι! Μάλιστα, από ένα σημείο και μετά ο Αυστριακός έκανε και αρκετές λάθος επιλογές, βάζοντας και αυτός προβλήματα στην ανάπτυξη της ομάδας.

Ο “δικέφαλος του Βορρά” έβγαλε ένα “χλωμό” πρόσωπο, με την Ομόνοια να στέκεται… όρθια με χαρακτηριστική ευκολία στην Τούμπα. Το παιχνίδι ήταν στα μέτρα της, αφού δεν απειλήθηκε. Η πιο απειλητική στιγμή ήρθε από την παράλληλη μπαλιά του Γιαννούλη (37′) την οποία δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν οι Μουργκ και Τσόλακ. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους (41′), η Ομόνοια έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 0-2. Ο Λέγιακς έκανε το γύρισμα, η μπάλα πέρασε ανάμεσα από τα πόδια του Ίνγκασον και Παπουλής πλάσαρε δυο φορές από τη μικρή περιοχή. Η πρώτη προσπάθεια κόντραρε, η δεύτερη πήγε στο πλαϊνό δίχτυ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Άμπελ Φερέιρα θέλησε να κάνει πιο γρήγορο το κέντρο του, περνώντας τον Αουγκούστο (έλειπε καιρό, λόγω τραυματισμού) στη θέση του Εσίτι και ανεβάζοντας πιο ψηλά τον Ζβαμπ. Οι Κύπριοι έβγαλαν αστάθεια στην άμυνα τους, δέχθηκαν φάσεις στην εστία του Φαμπιάνο και τελικά την ισοφάριση στο 56′. Ο Τσόλακ έκλεψε, βρήκε στην περιοχή στον Σβαμπ, που “έστρωσε” την μπάλα προς τα πίσω για τον Μουργκ και ο Αυστριακός εκτέλεσε για το 1-1. Πέντε λεπτά αργότερα, η Ομόνοια έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει.. κεφάλι στο σκορ, με τον Τζιόνη να μην μπορεί να νικήσει τον Ζίφκοβιτς σε τετ-α-τετ.

Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε φάσεις, απείλησε τον Φαμπιάνο, ενώ ο Άμπελ Φερέιρα έριξε στο ματς τους Ροντρίγκο, Σφιντέρσκι, Τζόλη και Μπίσεσβαρ (η έξοδος του Μουργκ όμως δεν βοήθησε τους γηπεδούχους). Ο Μπεργκ με τη σειρά του “τόνωσε” την 11αδα της Ομόνοιας. Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν ένα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο κι έτσι κράτησαν το 1-1 μέχρι τέλους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις