Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Γκουστάβο Πογέτ: Άφησε ανοικτή «πόρτα» για επιστροφή Παπασταθόπουλου – Μανωλά στην Εθνική

Γκουστάβο Πογέτ: Άφησε ανοικτή «πόρτα» για επιστροφή Παπασταθόπουλου – Μανωλά στην Εθνική
Intime

“Η Εθνική είναι η πιο σημαντική ομάδα στην Ελλάδα” σχολίασε ο Γκουστάβο Πογέτ, κατά την παρουσίαση του. Ποια η πιθανότητα επιστροφής των Παπασταθόπουλου – Μανωλά στην “Γαλανόλευκη”; – “Λίγο διαφορετική η κατάσταση με τον Σιόβα” τόνισε ο νέος προπονητής της Ελλάδας. Η “ταυτότητα” που θέλει να δώσει στην ομάδα.

Ο Γκουστάβο Πογέτ παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου και έκανε ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κληθούν στην Εθνική όσοι το αξίζουν, αφήνοντας… ανοικτή την πόρτα στους Παπασταθόπουλο και Μανωλά, τονίζοντας όμως πως η περίπτωση του Σιόβα είναι διαφορετική.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός τόνισε πως πιστεύει στην ποιότητα των Ελλήνων παικτών, αναφέρθηκε στην “ταυτότητα” που θέλει να δώσει στην ομάδα, ενώ… έδειξε την προτίμηση του μια ένα “μικρό” γήπεδο, για έδρα της Εθνικής.

Τα όσα ανέφερε ο Γκουστάβο Πογέτ στην αρχική του τοποθέτηση:

«Καλημέρα σε όλους. Ευχαριστώ τη διοίκηση της ΕΠΟ για τη δυνατότητα να γίνω προπονητής της Εθνικής. Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα. Είχα περάσει πολύ ωραία περίοδο όταν ήμουν εδώ. Είμαι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι τεχνικός της Ελλάδας. Θα βάλω τα δυνατά μου. Θα κάνω κάθε δυνατή προσπάθεια για επιτυχία. Πιστεύω πολύ στην ποιότητα των Ελλήνων παικτών. Τους παρακολουθώ. Δεν σταμάτησα ποτέ να τους παρακολουθώ. Είναι ένα νέο ξεκίνημα. Από το μηδέν. Να φέρουμε πίσω τις επιτυχίες. Είπα το ναι γιατί πιστεύω πολύ στην ποιότητα των Ελλήνων παικτών. Όταν αναλύουμε το τι σημαίνει επιτυχία πρέπει να περιμένουμε το τέλος και το τελικό αποτέλεσμα. Ο στόχος είναι η ενότητα. Θέλουμε να είμαστε πρώτοι στο Nations League. Μέσα από αυτή τη διαδικασία να επανέλθει η ομάδα σε μεγάλες διοργανώσεις.»

Για την ταυτότητα που θέλει να προσδώσει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα:

«Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι. Μπορεί να παίζεις το πιο όμορφο ποδόσφαιρο και να μην πετυχαίνεις τον στόχο σου. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι και πρακτικοί. Να παίξουμε το πιο καλό ποδόσφαιρο που μπορούμε και να νικάμε. Είμαι εδώ για να φέρω νίκες για την Εθνική. Να χρησιμοποιήσουμε την ποιότητα και το πάθος των παικτών. Να μπορέσουμε να φτάσουμε στον στόχο με νίκες και το τελικό αποτέλεσμα. Θέλω το διάστημα που είμαστε να δίνουμε το 100%. Να κάνουμε περήφανους τους Έλληνες φιλάθλους. Να έχουμε πάθος. Το πιο σημαντικό είναι το ποδόσφαιρο. Η μπάλα. Θα έχουμε ιδέες. Δεν είμαι εδώ για να αναλύσουμε συστήματα.»

Για την κατάσταση με τους Κώστα Μανωλά, Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Δημήτρη Σιόβα:

«Ξέρω την κατάσταση. Μου τα έχουν εξηγήσει. Δεν έχω μιλήσει ακόμα. Όμως είναι ένα νέο ξεκίνημα. Δεν έχει να κάνει με τις ομάδες. Είμαστε μαζί. Δεν υπάρχει κάτι. Η πόρτα είναι ανοιχτή. Δεν υπάρχει τιμωρία με Μανωλά και Σωκράτη. Με Σιόβα είναι λίγο διαφορετικά. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Ξεκινάμε από το μηδέν. Όσοι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Ξέρω τον Σιόβα προσωπικά. Θα είναι ένα εύκολο τηλεφώνημα. Είναι ένα νέο ξεκίνημα. Ποιότητα και πάθος να έχουμε. Όποιος έχει το πάθος και την ποιότητα οι πόρτες είναι ανοιχτές για αυτόν. Αρχικά θα μιλήσω με όλους. Εάν θεωρήσω ότι τους χρειαζόμαστε θα τους καλέσω. Τα κριτήρια είναι η απόδοση και η ποιότητα. Δεν έχω πρόβλημα να τους καλέσω. Από εκεί και πέρα δεν είναι στο χέρι μου το τι θα συμβεί. Η Εθνική είναι η πιο σημαντική ομάδα στην Ελλάδα.»

Για την πρώτη του δουλειά σε Εθνική ομάδα και για τα στοιχεία που θα κρατήσει από την Εθνική των προηγούμενων ετών:

«Προφανώς δεν έχω εργαστεί σε Εθνική. Όμως όλοι πρέπει να ξεκινήσουν από κάπου. Θα κρατήσουμε τα καλά στοιχεία. Όλα αυτά τα καλά στοιχεία από τα φιλικά και τα επίσημα παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε ισορροπία. Στην Ισπανία έχουμε ένα ρητό: όταν σκεπάζεις το κεφάλι μένουν τα πόδια απ’ έξω και όταν σκεπάζεις τα πόδια μένει το κεφάλι. Πρέπει να βρούμε μία ισορροπία.»

Σε ερώτηση για το ζήτημα που έχει προκύψει με την πιθανή αλλαγή έδρας της Εθνικής:

«Δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Οι Έλληνες φίλαθλοι είναι πολύ παθιασμένοι. Παθιασμένοι για το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Για το μπάσκετ το ξέρω γιατί έπαιζα μπάσκετ μικρός. Είναι στον πυρήνα του Έλληνα. Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο το τι είμαστε. Το δουλεύουμε. Δεν είναι εύκολο. Κάποιες φορές αυτό που θες δεν είναι τόσο εφικτό. Κάποιες φορές δεν γίνεται αυτό που θέλει ο προπονητής και πιστέψτε με οι δυσκολίες είναι πολλές. Ειδικά όταν δεν μπορούμε να παίζουμε σε γεμάτο γήπεδο. Κάθε βοήθεια θα είναι αποδεκτή.»

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με τοποθέτηση του κ. Κωνσταντινίδη, ο οποίος ανέλυσε τους λόγους της επιλογής Πογέτ:

«Μετά την φυγή του πρώην προπονητή μας καθίσαμε με τον Φύσσα και αναλύσαμε όλη την αγορά. Καταλήξαμε σε μία short list που τη συζητήσαμε με τη διοίκηση. Κρίναμε πως το πακέτο του κ. Πογέτ ήταν το πιο καλό και κατάλληλο για την Εθνική. Τα κριτήρια είναι αγωνιστικά, οικονομικά και θέμα νοοτροπίας. Ποια νοοτροπία μας ταιριάζει και αυτά τα είχε ο κ. Πογέτ στον μέγιστο βαθμό.»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις