Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Γκουστάβο Πογέτ για το Ελλάδα – Καζακστάν: Είμαστε έτοιμοι αλλά το πιο επικίνδυνο θα είναι να πιστέψουμε ότι είναι κάτι εύκολο

Γκουστάβο Πογέτ για το Ελλάδα – Καζακστάν: Είμαστε έτοιμοι αλλά το πιο επικίνδυνο θα είναι να πιστέψουμε ότι είναι κάτι εύκολο
Eurokinissi

Η Εθνική ποδοσφαίρου προετοιμάζεται για τον κρίσιμο ημιτελικό των play-off πρόκρισης στο Euro 2024 απέναντι στο Καζακστάν (21/03/2024, 21:45, Newsit.gr) και ο Γκουστάβο Πογέτ είναι ξεκάθαρος, για τον στόχο της Ελλάδας, αλλά και για την “παγίδα” που υπάρχει. Τι ανέφερε για το ενδεχόμενο να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την ΕΠΟ.

Ο Γκουστάβο Πογέτ ευχαρίστησε τη Super League για την αναβολή της αγωνιστικής, ενόψει του αγώνα της Εθνικής ποδοσφαίρου με το Καζακστάν στα play off του Nations League που δίνουν πρόκριση στο Euro 2024, τον κύριο Σπανό για την παραχώρηση του Μαζαράκη, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ για τις προκρίσεις τους στα προημιτελικά του Europa Conference League.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός τόνισε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη για το ματς με το Καζακστάν και το μόνο που πρέπει να προσέξει είναι να μη θεωρήσει εύκολο το ματς! Παράλληλα, άφησε ένα… εξαρτάται, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του με την ΕΠΟ.

Θυμίζουμε πως η Εθνική θα αντιμετωπίσει την προσεχή Πέμπτη (21.03.202) το Καζακστάν στην OPAP Arena. Εφόσον επικρατήσει θα παίξει, την Τρίτη 26 Μαρτίου, εκτός έδρας με τον νικητή του Γεωργία – Λουξεμβούργο στον μεγάλο τελικό του “μονοπατιού” της, με μεγάλο διακύβευμα φυσικά το ένα από τα τρία εισιτήρια που απομένουν για το Euro 2024.

“Θα ήθελα πρώτα από όλα να ευχαριστήσω τη Σούπερ Λίγκα για την αποδοχή του αιτήματος μου. Έτσι είχα την ευκαιρία να κάνουμε δύο καλές προπονήσεις με την ομάδα», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Πριν από περίπου δύο χρόνια ξεκινήσαμε μια προσπάθεια και τώρα είμαστε μπροστά στον κύριό μας στόχο. Είναι αλήθεια ότι είναι πιο εύκολο όταν η ομάδα έχει πολύ περισσότερο χρόνο μαζί όπως συμβαίνει τώρα”.

Για το ματς με το Καζακστάν: “Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Είμαστε έτοιμοι. Το πρώτο ματς με το Καζακστάν είναι το «κλειδί» και μόνο αυτό κοιτάμε. Οφείλουμε να κοιτάξουμε τον εαυτό ματς να κάνουμε ένα κορυφαίο παιχνίδι και οι παίκτες να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και φυσικά να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Παρακολουθούσα τους παίκτες στα παιχνίδια τους, τους είδα στις προπονήσεις των ομάδων τους, ήμουν σε επαφή μαζί τους, ήμουν σε επαφή με τους γυμναστές των ομάδων, γνωρίζουμε τα πάντα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Είμαστε έτοιμοι. Ξέρουμε τα πάντα για το Καζακστάν. Θα εκπλαγώ εάν αλλάξουν κάτι που δεν το ξέρουμε. Οι παίκτες γνωρίζουν πολλά και πριν το ματς θα γνωρίζουν τα πάντα για το Καζακστάν. Πρέπει να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να έχουμε μια αρκετά καλή απόδοση εκείνη την ημέρα. Tο πιο επικίνδυνο θα είναι να πιστέψουμε ότι είναι κάτι εύκολο”.

Για το συμβόλαιό του και τι θα απαντήσει εάν η Εθνική πάρει την πρόκριση και η ΕΠΟ του προτείνει ανανέωση της συνεργασίας: “Εξαρτάται… από τους όρους του συμβολαίου. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει, το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι εγώ είμαι ο ίδιος”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις