Παρασκευή, 3 Μαΐ
21oC Αθήνα

Γκουστάβο Πογιέτ: «Ο βοηθός μου δεν έχει πληρωθεί εδώ και 8 μήνες και γι’ αυτό δεν βρίσκεται εδώ»

Γκουστάβο Πογιέτ: «Ο βοηθός μου δεν έχει πληρωθεί εδώ και 8 μήνες και γι’ αυτό δεν βρίσκεται εδώ»
Eurokinissi

Ταράζονται και μάλιστα αρκετά τα… νερά στην Εθνική ποδοσφαίρου. Ο Γκουστάβο Πογέτ αποκάλυψε πως ο άμεσος συνεργάτης του, Μαουρίσιο Ταρίκο, δεν βρίσκεται στην προετοιμασία της Ελλάδας για τα ματς με Νέα Ζηλανδία και Γαλλία, καθώς είναι απλήρωτος εδώ και οκτώ μήνες! Τι υποστηρίζει η ΕΠΟ.

Η Εθνική ποδοσφαίρου συγκεντρώθηκε για τα προσεχή ματς με Νέα Ζηλανδία (φιλικό) και Γαλλία (τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024) αλλά ο Γκουστάβο Πογέτ κατάφερε να ρίξει τη… βόμβα του!

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στους δημοσιογράφους, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός αποκάλυψε πως ο στενός συνεργάτης του, Μαουρίτσιο Τσαρίκο, δεν είναι μαζί του στην προετοιμασία, καθώς έχει να πληρωθεί οκτώ μήνες!

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν από τη συχνότητα της ΕΡΤ, οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας ήταν αιφνιδιασμένοι από τον τρόπο με τον οποίο ο Γκουστάβο Πογέτ λειτούργησε -αναφέροντας το συγκεκριμένο γεγονός μπροστά στις κάμερες- παραμονές φιλικού ματς της Εθνικής ποδοσφαίρου και ενόψει ου ματς με την Γαλλία για τα προκριματικά του Euro 2024.

Όπως τονίστηκε, από την ΕΠΟ επιβεβαιώνεται πως ο συνεργάτης του Ομοσπονδιακού τεχνικού είναι απλήρωτος τους τελευταίους οκτώ μήνες. Πάντως, έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσει η πλευρά της Ομοσπονδίας και ποια θα είναι η επόμενη ημέρα του Ουρουγουανού τεχνικού στην Γαλανόλευκη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτό που προκύπτει από την Ομοσπονδία για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι βοηθός του Πογέτ -ο οποίος δεν ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του έμπειρου τεχνικού- δεν πληρώθηκε επειδή δεν έχει βγάλει ΑΦΜ.

Ο Ταρίκο πρότεινε να πληρωθεί μέσω εταιρείας του εξωτερικού, αλλά δεν ήταν εφικτό αυτό, καθώς δεν θα ήταν νόμιμη η διαδικασία.

Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι πρόσφατα άπαντες στην Εθνική πληρώθηκαν το πριμ για την πρωτιά στο Nations League. Οπότε, κάποιο θέμα με τις πληρωμές δεν παρατηρείται σε άλλες περιπτώσεις.

Οι δηλώσεις του Γκουστάβο Πογέτ:

Για τις ερχόμενες αναμετρήσεις της Ελλάδας: «Έχω καλέσει 32 παίκτες και οι 31 είναι εδώ. Δεν θα έχουμε καιρό για τις προπονήσεις, οπότε πρέπει να τους δω. Δεν κοιτάμε τη Γαλλία, από το Σάββατο θα είμαστε εδώ. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για τα playoffs του Μαρτίου».

Για τη Γαλλία: «Θα χρησιμοποιήσουμε το ματς με τη Γαλλία σαν τεστ, για το πώς μπορούμε να σταθούμε απέναντι σε καλύτερες ομάδες».

Για τις αλλαγές στα επόμενα ματς: «Με την Ολλανδία είδαμε πράγματα που θέλαμε, τα θέλουμε και με τη Γαλλία».

Για τα πολλά προπονητικά κέντρα που αλλάζει η ομάδα: «Προσπαθώ να πείσω τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας για να αποκτήσουμε προπονητικό κέντρο. Αλλά υπάρχει και ένα όριο στο τι μπορώ να κάνω. Η σχέση με τους φιλάθλους είναι σε πολύ καλό σημείο και θα πρέπει να παίξουμε δίχως αυτούς την Παρασκευή. Θέλαμε να έχουμε τον κόσμο, επειδή έχουμε κερδίσει την εκτίμησή του, αλλά θα είναι κεκλεισμών των θυρών το ματς με τη Νέα Ζηλανδία».

Για τον βοηθό του: «Ο Μαουρίσιο Ταρίκο, ο βοηθός μου, δεν είναι εδώ. Δεν έχει πληρωθεί από την ομοσπονδία εδώ και 8 μήνες. Θέλουμε κάποιους κανόνες, δεν έχει να κάνει με τα χρήματα, αλλά με τον σεβασμό. Δυστυχώς, δεν θα έχουμε τον Ταρίκο αυτή την εβδομάδα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις