Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ – Στέφανος Τσιτσιπάς 2-1: Ήττα και αποκλεισμός στα ημιτελικά για τον Έλληνα τενίστα

Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ – Στέφανος Τσιτσιπάς 2-1: Ήττα και αποκλεισμός στα ημιτελικά για τον Έλληνα τενίστα
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε μεγάλη “μάχη” κόντρα στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στα ημιτελικά του Paris Masters, αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 2-1 σετ [6-3, 6-7 (1), 7-6(3)] και αποκλείστηκε πριν τον τελικό.

Παρότι δεν βρήκε ούτε ένα μπρέικ πόιντ στα δύο πρώτα σετ, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1, επικρατώντας στο τάι μπρέικ του δευτέρου σετ και έστειλε το ματς σε τρίτο και καθοριστικό σετ. Εκεί ήταν καλύτερος, έχασε τέσσερα μπρέικ πόιντ, αλλά ήταν αγνώριστος στο δεύτερο τάι μπρέικ και ο Ντιμιτρόφ πήρε τη νίκη και την πρόκριση για το μεγάλο τελικό του Paris Masters.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έχει εξασφαλίσει πάντως την παρουσία του στο ATP Finals για μία ακόμη χρονιά, ενώ ο Βούλγαρος περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό του στον τελικό του τουρνουά, από το νικητή του Τζόκοβιτς – Ρούμπλεφ.

Το παιχνίδι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε άσχημα το ματς, καθώς δέχθηκε μπρέικ από τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, μόλις στο πρώτο σέρβις γκέιμ του. Ο Βούλγαρος προηγήθηκε έτσι με 3-0 και στη συνέχεια κράτησε εύκολα το σερβίς του, για να φθάσει στο 6-3 και το 1-0 στα σετ και τον αγώνα.

Στο δεύτερο σετ, η “μάχη” ήταν μεγαλύτερη, με τον Τσιτσιπά να φθάνει το ματς μέχρι το 4-4 και εκεί να “σβήνει” δύο μπρέικ πόιντ του Ντιμιτρόφ για να κάνει το 5-4 και να πάρει οριακό προβάδισμα για το δεύτερο σετ. Ο Βούλγαρος “απάντησε” όμως στη συνέχεια και το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε “πάρτι” και με 7-1 έφθασε στο 7-6 και ισοφάρισε σε 1-1 σετ τον ημιτελικό.

Όλα κρίθηκαν έτσι σε τρίτο σετ, όπου ο Τσιτσιπάς είχε τέσσερα μπρέικ πόιντ, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί κανένα από αυτά και ο Ντιμιτρόφ κράτησε το σερβίς του μέχρι το τέλος. Το ίδιο έκανε όμως και ο Τσιτσιπάς, με αποτέλεσμα και το τρίτο σετ να οδηγηθεί σε τάι μπρέικ. Εκεί ο Ντιμιτρόφ αιφνιδίασε τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα και με δύο μίνι μπρέικ έφθασε στο 3-0, για να “κλείσει” το γκέιμ με 7-3 και να πάρει το σετ με 7-6 και το παιχνίδι με 2-1 σετ. Πανηγύρισε έτσι και την πρόκριση στον τελικό του Paris Masters για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ ο Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στα ημιτελικά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις