Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Γουλβς – Ολυμπιακός: Ρεβάνς με “οδηγό” την Άρσεναλ (videos)

Γουλβς – Ολυμπιακός: Ρεβάνς με “οδηγό” την Άρσεναλ (videos)
ΦΩΤΟ intime

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ήδη στο Γουλβερχάμπτον για το δεύτερο παιχνίδι με τη Γουλβς (Πέμπτη 6/8, 22.00) στο Europa League, όπου οι εντυπωσιακές φετινές εμφανίσεις των Πειραιωτών έχουν ανεβάσει και τις προσδοκίες του κόσμου για πρόκριση στο Final-8 της διοργάνωσης, που θα σημάνει και τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επιτυχία της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

Οι Πειραιώτες θέλουν να επαναλάβουν το θρίαμβο του Λονδίνου κόντρα στην Άρσεναλ και στο “Μολινό”, αν και δεν θα έχουν στην εστία τον Ζοσέ Σα. Ο Πορτογάλος ήταν βασικός πρωταγωνιστής στην πορεία του Ολυμπιακού, αλλά τραυματίστηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, με τον Γάλλο αντικαταστάτη του Μπόμπι Αλέν να παίρνει την ευκαιρία του στην αρχική εντεκάδα.

Ολυμπιακός – Ελ Αραμπί: Έτσι έβαλα το γκολ με την Άρσεναλ (video)

Η Γουλβς, από την πλευρά της, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του αγγλικού πρωταθλήματος, καθώς ηττήθηκε την τελευταία αγωνιστική από την Τσέλσι και έμεινε στην 7η θέση. Έτσι, το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό αποκτά πλέον άλλο χαρακτήρα για την ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο, καθώς η κατάκτηση του Europa League αποτελεί το μόνο τρόπο να συνεχίσει και του χρόνου την ευρωπαϊκή της πορεία.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού που ακολουθεί (Πέμπτη 6/8, 22:00) και ο Ντανιέλ Ποντένσε, που αποχώρησε τον Ιανουάριο από τον Ολυμπιακό για να ζήσει το όνειρο της Πρέμιερ Λιγκ με τη Γουλβς. Ο Πορτογάλος εξτρέμ έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την καριέρα του στα αγγλικά γήπεδα, ενώ πέτυχε και το πρώτο του γκολ.

Το πρώτο γκολ του Ποντένσε

Οι εντυπωσιακές προσπάθειες του Πορτογάλου στο πρώτο ματς ως βασικός

Ιδιαίτερα φορτισμένο ήταν το κλίμα και στην επιστροφή του Ποντένσε στο «Γ.Καραϊσκάκης», με τον 24χρονο άσσο να δακρύζει, αντικρίζοντας και αγκαλιάζοντας τους παλιούς συμπαίκτες του

Το πρώτο ματς

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στις 11 του Μάρτη την Γουλβς στο άδειο – λόγω κορωνοϊού – «Γ.Καραϊσκάκης» την τελευταία μέρα που διεξήχθησαν ποδοσφαιρικοί αγώνες πριν το καθολικό lockdown.

Οι δύο ομάδες, που έπρεπε να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, μπήκαν αρκετά νωχελικά στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να απειλήσουν ιδιαίτερα τις δύο εστίες. Η αποβολή του Σεμέδο στο 29’ όχι μόνο δεν «χάλασε» τα σχέδια του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου να προηγηθούν με τον Ελ Αραμπί!

Αποβολή Σεμέδο

Γκολ Ολυμπιακού

Η Γουλβς μετά το 1-0, ανέβασε τον ρυθμό της, πίεσε ψηλά τον Ολυμπιακό και ισοφάρισε, έστω και με τυχερό τρόπο.

Ο δρόμος για τα νοκ – άουτ

Ο Ολυμπιακός, εν αντιθέσει με τη Γουλβς, ξεκίνησε τη φετινή του ευρωπαϊκή πορεία από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έχοντας αρχίσει τις υποχρεώσεις του από μήνα Ιούλιο και μετά από συνεχόμενες προκρίσεις κόντρα σε Βικτόρια Πλζεν και Μπασάκσεχιρ, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με τρομερές εμφανίσεις κόντρα στην Κράσνονταρ.

Σε όμιλο με Μπάγερν Μονάχου, Τότεναμ και Ερυθρό Αστέρα η πρόκριση στην επόμενη φάση φάνταζε εξ αρχής ακατόρθωτη. Παρ’ όλα αυτά, η εικόνα του Ολυμπιακού επιθετικά ήταν εντυπωσιακή, κάτι που αποδείχθηκε… ανεπαρκές για να έρθουν τα θετικά αποτελέσματα. Στο τελευταίο ματς των ομίλων κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν μόνο νίκη για να προκριθεί ως τρίτος, στα νοκ – άουτ του Europa League. Και το πέτυχε.

Στον δρόμο του στους «32» του Europa, έπεσε για πολλοστή φορά η ιστορική Άρσεναλ. Μία από τις πιο επικές στιγμές στην ιστορία του Ολυμπιακού, γράφτηκε το βράδυ της 27ης του Φλεβάρη στο Emirates, όταν οι Πειραιώτες μετά από συγκλονιστική εμφάνιση πανηγύρισαν την πρόκριση, η οποία ήρθε με γκολ του Ελ Αραμπί στο τελευταίο λεπτό της παράτασης!

Για τη Γουλβς, η ευρωπαϊκή χρονιά κύλησε πολύ διαφορετικά. Οι «λύκοι» ξεκίνησαν την πορεία τους στο Europa League σε όμιλο με Μπράγκα, Σλόβαν Μπρατισλάβας και Μπεσίκτας. Δεύτερη θέση στον όμιλο και μόλις μία ήττα για την ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο που ήταν εντυπωσιακή στα περισσότερα παιχνίδια των ομίλων, με κορυφαίο στιγμιότυπο τη νίκη επί των Τούρκων με 4-0.

Στα νοκ – άουτ, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την Εσπανιόλ που πραγματοποιούσε εξαιρετική πορεία στη διοργάνωση, όμως τα αστέρια του Γουλβερχάμπτον έδειξαν ξανά την αξία τους και επιβλήθηκαν επί των Ισπανών με νέα «τεσσάρα»!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις