Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Γρανάδα – Μπαρτσελόνα 2-2: Γκολ στα 17 δευτερόλεπτα, ισοφάριση στο φινάλε και ρεκόρ από Γιαμάλ

Γρανάδα – Μπαρτσελόνα 2-2: Γκολ στα 17 δευτερόλεπτα, ισοφάριση στο φινάλε και ρεκόρ από Γιαμάλ
Reuters

Μπορεί να παραμένει αήττητη στη La Liga, αλλά η Μπαρτσελόνα έφερε την τρίτη της ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα. Η Γρανάδα σκόραρε στα 17 δευτερόλεπτα από το “σέντρα”, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση για το τελικό 2-2 στο 86′. Ο Λαμίν Γιαμάλ των Καταλανών έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της “μεγάλης” κατηγορίας στην Ισπανία.

Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε και πάλι να «κυνηγάει» στο σκορ, αλλά αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή, στην έδρα της Γρανάδα, μένοντας στο 2-2 στην Ανδαλουσία..

Η τρίτη φετινή βαθμολογική απώλεια των Καταλανών απέναντι σε σαφώς υποδεέστερο αντίπαλο (είχαν προηγηθεί οι ισοπαλίες με Χετάφε και Μαγιόρκα) τους αφήνει στην τρίτη θέση της κατάταξης, στο -3 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, πίσω πλέον και από την Χιρόνα, αλλά και μόλις δύο βαθμούς μπροστά από την Ατλέτικο, η οποία έχει ένα ματς λιγότερο.

Κεντρικά πρόσωπα του αγώνα ήταν ο Μπράιαν Σαραγόσα και ο Λαμίν Γιαμάλ. Ο 22χρονος μέσος της Γρανάδα άνοιξε το σκορ μόλις 17 δευτερόλεπτα (!) μετά το εναρκτήριο σφύριγμα, ενώ στο 29΄ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με εξαιρετική προσωπική προσπάθεια.

Η Μπαρτσελόνα, που έπαιξε χωρίς τον τραυματία Λεβαντόφσκι και έχασε στην εξέλιξη του ματς με τον Κουντέ, μείωσε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Γιαμάλ, ο οποίος σε ηλικία 16 ετών και 87 ημερών έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της La Liga.

Το δεύτερο μέρος εξελίχθηκε σε μονόλογο των Καταλανών, που σπατάλησαν σωρεία ευκαιριών, πριν βρουν το γκολ της ισοφάρισης στο 85΄ με τον Σέρτζι Ρομπέρτο που είχε μπει ως αλλαγή.

Οι γηπεδούχοι (που διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του Ζοάο Φέλιξ στη φάση της ισοφάρισης), είχαν δοκάρι στο 88΄ πάλι με τον Σαραγόσα, ο Ζοάο Φέλιξ σκόραρε με κοντινή κεφαλιά στο 93΄, αλλά το γκολ δεν μέτρησε επειδή κρίθηκε ότι ο εκτεθειμένος Φεράν Τόρες επηρέασε με την κίνησή του τη φάση, ενώ ένα πολύ καλό σουτ του Ρομέου έφυγε ελάχιστα έξω από την εστία του Φερέιρα, επισφραγίζοντας τη «γκέλα» της Μπαρτσελόνα.

Αποτελέσματα και σκόρερ της 9ης αγωνιστικής:

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Αλμερία 3-0

(10΄ Γκουρουθέτα, 63΄ Ντάνι Γκαρθία, 81΄ Σανσέτ)

Κάντιθ-Τζιρόνα 0-1

(59΄ Αλέις Γκαρσία)

Ρεάλ Μαδρίτης-Οσασούνα 4-0

(9΄, 54΄ Μπέλινγκχαμ, 65΄ Βινίσιους, 70΄ Χοσέλου)

Μαγιόρκα-Βαλένθια 1-1

(5΄ Ντάνι Ροντρίγκεθ – 48΄ Ντιέγκο Λόπεθ)

Σεβίλη-Ράγιο Βαγεκάνο 2-2

(50΄ Σόου, 90+6΄ Εν Νεσίρι – 21΄ Βαλεντίν, 26΄ Αλβαρο Γκαρσία)

Βιγιαρεάλ-Λας Πάλμας 1-2

(90+2΄ Χεράρδ Μορένο – 45΄ Κόκο, 51΄πεν. Καρντόνα)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σοσιεδάδ 2-1

(22΄ Λίνο, 89΄πεν. Γκριεζμάν – 73΄ Οϊαρθάμπαλ)

Αλαβές-Μπέτις 1-1

(35΄αυτ. Μπεγερίν – 32΄ Αγιόθε Πέρεθ)

Θέλτα-Χετάφε 2-2

(24΄ Μπάμπα, 43΄ Λάρσεν – 2΄ Μαγιοράλ, 33΄ Γκρίνγουντ)

Γρανάδα-Μπαρτσελόνα 2-2

(1΄, 29΄ Σαραγόσα – 45΄+ Γιαμάλ, 85΄ Σέρτζι Ρομπέρτο)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις