Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Γρανάδα – ΠΑΟΚ: “Χρυσός” βαθμός, Χ-αμένη ευκαιρία! (video)

Γρανάδα – ΠΑΟΚ: “Χρυσός” βαθμός, Χ-αμένη ευκαιρία! (video)
ΦΩΤΟ Intime

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στη “λευκή” ισοπαλία με την Γρανάδα στην Ισπανία για τον 5ο όμιλο του Europa League, αν και θα μπορούσε να έχει φύγει ακόμα και νικητής αν ήταν πιο αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Ανώτερος της Γρανάδα εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ στο δύσκολο εκτός έδρας ματς για την 2η αγωνιστική του 5ου ομίλους του Europa League, αλλά παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε δεν κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ παίρνοντας ωστόσο ένα πολύτιμο βαθμό για τη συνέχεια.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης ΕΔΩ

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ορεξάτος το παιχνίδι δείχνοντας από την αρχή διάθεση να επιτεθεί και να πιέσει ψηλά, αναλαμβάνοντας τα ηνία του αγώνα. Στο 16′ μάλιστα είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, με τον Βαρέλα να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Σταδιακά οι Θεσσαλονικείς παραχώρησαν χώρο στους γηπεδούχους, οι οποίοι ναι μεν είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν έβρισκαν διαδρόμους για να απειλήσουν. Αντιθέτως ο ΠΑΟΚ “χτυπούσε” στις αντεπιθέσεις από τα πλάγια εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του Γιαννούλη από αριστερά, αλλά κυρίως την τεχνική κατάρτιση των Σβαμπ και Ζίβκοβιτς, οι οποίοι εξάλλου πρωταγωνίστησαν και στη μεγαλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Σέρβος σέντραρε, ο Σβαμπ έκανε το πλασέ στην κίνηση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι στο 28′. Την ίδια ώρα η Γρανάδα έμοιαζε σαστισμένη (μία μόλις τελική προσπάθεια είχαν οι Ισπανοί στο πρώτο μέρος), οι Θεσσαλονικείς πήραν κι άλλα μέτρα στο γήπεδο, αλλά παρά τις καλές προϋποθέσεις που δημιούργησαν δεν έφτασαν σε κάποια μεγάλη ευκαιρία για γκολ με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς τέρματα.

Στo δεύτερο ημίχρονο η Γρανάδα εμφανίστηκε πιο επιθετική και στο 50′ έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία, όταν κεφαλιά του Γκοναλόν έδιωξε με υπερένταση ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Το υπόλοιπο του ματς κύλησε χωρίς εκπλήξεις με την ένταση ωστόσο να κορυφώνεται στα τελευταία λεπτά.

Στο 84′ ο Κάρολ Σβιντέρσκι που πριν λίγο πήρε θέση στο παιχνίδι, έκανε κοντινό πλασέ αλλά δεν αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα της Γρανάδα που κράτησε την εστία του ανέπαφη. Στο 87′ νέα πολύ καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που σούταρε για να εξουδετερώσει ο Σίλβα. Στο 91′ ο Σβαμπ σπρώχθηκε από αντίπαλο του μέσα στην περιοχή και ζήτησε την έσχατη των ποινών, χωρίς όμως ο Πορτογάλος διαιτητής να καταλογίσει την παράβαση.

Έτσι με τελικό αποτέλεσμα το ισόπαλο 0-0 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στην Γρανάδα, με τον ΠΑΟΚ να είναι ικανοποιημένος από την εμφάνιση, όχι όμως και από το τελικό αποτέλεσμα, που θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν νικηφόρο αφού δημιούργησε, αλλά και έχασε αρκετές ευκαιρίες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Γρανάδα (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Ρουί Σίλβα, Βαγιέχο, Χερμάν, Ερέρα (59′ Μολίνα), Νέβα, Γκοναλόν (90′ Μπράις), Μίγια, Ματσίς (90′ Ντουάρτε), Πουέρτας, Κένεντι (73′ Μοντόρο), Σουάρεθ (73′ Σόρο).

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Κρέσπο, Σβαμπ, Αουγκούστο, Ροντρίγκο (75′ Ουαγκέ), Γιαννούλης, Μουργκ (70′ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (69′ Σβιντέρσκι).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις