Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Euroleague κάνει τζάμπολ με Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις

Η Euroleague κάνει τζάμπολ με Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις
Intime.gr

Επιτέλους… δράση και στη Euroleague. Το κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ αρχίζει την 1 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή των ίδιων 18 ομάδων που είχαν πάρει θέση στο τζάμπολ της προηγούμενης σεζόν (2019-20), που ολοκληρώθηκε άδοξα, λόγω κορονοϊού. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο παρκέ του ΣΕΦ(21:00, NewsIt.gr, Novasports).

Οι ομάδες και πάλι στα παρκέ της Euroleague. Μπορεί ο κορονοϊός να του έδωσε ένα ισχυρό “χτύπημα”, αλλά το κορυφαίο μπασκετικό τουρνουά της Ευρώπης κάνει και πάλι “τζάμπολ”, με τον Ολυμπιακό να πατάει και πάλι στο παρκέ του ΣΕΦ.

Η ώρα που άπαντες περίμεναν στον Ολυμπιακό, έφτασε! Μετά από αρκετούς μήνες αγωνιστικής απραξίας λόγω κορονοϊού, οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν και πάλι επίσημο αγώνα! Αντίπαλός τους στην πρεμιέρα της Euroleague η Ζαλγκίρις (01/10, 21.00), την οποία θα αντιμετωπίσουν στο ΣΕΦ χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα έχει πλέον στις τάξεις του τον Κώστα Σλούκα, ενώ στο ρόστερ του παραμένουν οι “κολώνες” της ομάδας(Σπανούλης, Πρίντεζης και Παπανικολάου).Οι Πειραιώτες θέλουν να δείξουν από την αρχή πως θα διεκδικήσουν θέση στα play off.

Την ίδια στιγμή, η λιθουανική ομάδα προσπαθεί να ορθοποδήσει στη μετά – Γιασικεβίτσιους εποχή (τον αντικατέστησε ο Αυστριακός Μάρτιν Σίλερ), ενώ έχει χάσει και τους ΛεΝτέι, Λαντέιλ και Ουλάνοβας. Η ομάδα του Κάουνας προέρχεται από ήττα-σοκ από την Λιετκαμπέλις για το πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός και Ζαλγκίρις έχουν αναμετρηθεί 25 φορές στο παρελθόν. Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 13 νίκες, ενώ στην εντός έδρας το «σκορ» είναι 8-4. Οι Λιθουανοί έχουν φύγει νικητές στις τρεις από τις έξι τελευταίες επισκέψεις τους στο ΣΕΦ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία), Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία) και Αμίτ Μπαλάκ (Ισραήλ).

Θυμίζουμε ότι το υγεινομικό πρωτόκολλο κάθε χώρας για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και αυτό των τοπικών Αρχών (ανά πόλη) είχε επίδραση ως προς την παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες των κλειστών γηπέδων στο νέο πρωτάθλημα της Euroleague. Συγκεκριμένα, έντεκα ομάδες συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού θα δίνουν κεκλεισμένων τους εντός έδρας αγώνες τους, όπως και οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια (Ισπανία), Άλμπα Βερολίνου, Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία), Αναντολού Εφές, Φενερμπαχτσέ (Τουρκία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) και Ερυθρός Αστέρας (Σερβία).

Παρουσία φιλάθλων (ανάμεσα σε 400 και 7.500 φιλάθλους) θα αγωνίζονται εντός έδρας επτά ομάδες και συγκεκριμένα οι Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Κίμκι, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία), Βιλερμπάν (Γαλλία), Βαλένθια (Ισπανία) και Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία).

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:

Πέμπτη 1/10

Αναντολού Εφές-Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 20:30

Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις Κάουνας 21:00

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Άλμπα Βερολίνου 21:05

Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 22:00

Βαλένθια-Βιλερμπάν 22:00

Παρασκευή 2/10

Χίμκι-Παναθηναϊκός 20:00

Φενέρμπαχτσε-Ερυθρός Αστέρας 20:45

Μπάγερν Μονάχου-Αρμάνι Μιλάνο 21:30

Μπασκόνια-Ρεάλ Μαδρίτης 22:00

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις