Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Premier League δεν δίνει άδεια στις 6 ομάδες και τις καλεί να αποσυρθούν από την ESL

Η Premier League δεν δίνει άδεια στις 6 ομάδες και τις καλεί να αποσυρθούν από την ESL
ΦΩΤΟ Reuters

Οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο “τρέχουν” τις τελευταίες ώρες, μετά την απόφαση 12 κορυφαίων ομάδων για την ίδρυση μιας νέας “κλειστής” λίγκας και το… τέλος ουσιαστικά του Champions League.

Οι αντιδράσεις είναι έντονες από όλες τις πλευρές και ήδη η Premier League με επιστολή της προς τις 6 αγγλικές ομάδες που συμμετέχουν στο εγχείρημα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ), επισήμανε ότι δεν θα τους παρέχει τη σχετική άδεια για να αγωνιστούν και στις δύο διοργανώσεις. Τις κάλεσε μάλιστα να αποσυρθούν όσο είναι νωρίς.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς: «Αυτό το εγχείρημα δεν μπορεί να γίνει χωρίς αγγλικές ομάδες και καλούμε όλα τα κλαμπ να που σκέφτονται τη συμμετοχή σε αυτή τη διοργάνωση ή την έχουν ήδη αποφασίσει να κάνουν πίσω, προτού προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά. Δεν υποστηρίζουμε ένα τέτοιο πλαίσιο! 

Οι κανόνες της Premier League περιλαμβάνουν μια δέσμευση μεταξύ των ομάδων, ώστε να παραμένουν στην πυραμίδα του ποδοσφαίρου και απαγορεύουν σε άλλα κλαμπ να συμμετέχουν σε άλλες διοργανώσεις χωρίς την άδεια της λίγκας.  Δεν μπορώ να φανταστώ κανένα ενδεχόμενο στο οποίο μια τέτοια άδεια θα δοθεί».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις