Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Η Red Bull περνάει στην αντεπίθεση με Mercedes και απειλεί τη Formula 1

Η Red Bull περνάει στην αντεπίθεση με Mercedes και απειλεί τη Formula 1

Η Red Bull περνάει στην αντεπίθεση…στριμώχνει τη Mercedes και απειλεί με αποχώρηση από τη Formula 1. Ο σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, περισσότερο δυναμικός ως συνήθως στις αντιδράσεις του, μετά τον αγώνα στο Άμπου Ντάμπι και τις αποφάσεις της FIA, αποκάλεσε τους μεγάλους αντιπάλους «οδυνηρά χαμένους», αλλά δεν σταμάτησε εκεί.

«Καταλαβαίνουμε την απογοήτευση. Αλλά αν χάσεις, πρέπει να το αποδεχτείς. Αυτό που δεν καταλαβαίνω: είχαν επίσης την επιλογή να κάνουν ένα pit stop. Δεν το έκαναν. Άρα ήταν λάθος τους», είχε πει.

Και συνέχισε: «Ήμασταν πολύ απογοητευμένοι που ήρθαν στον τελευταίο αγώνα με έναν δικηγόρο, έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους δικηγόρους στην Αγγλία. Φέραμε τους καλύτερους μηχανικούς, τους πιο καλοπληρωμένους στον αγώνα για να προσφέρουν τα μέγιστα στο αυτοκίνητο, αυτοί έφεραν τον δικηγόρο. Δεν μπορούμε πραγματικά να καταλάβουμε πώς συμπεριφέρθηκαν μετά τον αγώνα», τόνισε.

Ο Χέλμουτ Μάρκο απείλησε-για μία ακόμα φορά- με αποχώρηση της Red Bull από τη Formula 1, λόγω έλλειψη συνοχής στην εφαρμογή των κανονισμών. «Θα επανεξετάσουμε τη συμμετοχή μας στη Formula 1 εάν αυτό δεν έχει τις αντίστοιχες συνέπειες για τα μελλοντικά πρωταθλήματα», είπε.

«Πρέπει να ξανασκεφτούμε ολόκληρο το σύστημα. Πρέπει να υπάρχει συνοχή, οι αποφάσεις δεν μπορούν να ερμηνευτούν με τον έναν και τον άλλον τρόπο. Πρέπει να απλοποιηθούν οι κανόνες. Η αρχή πρέπει να είναι: Ας τρέξουμε. Οι κανόνες πρέπει να είναι με τέτοιο τρόπο ώστε να βγαίνει άμεσα η απόφαση και οι υπεύθυνοι να την φέρουν εις πέρας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις