Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Η UEFA φέρεται να καταλήγει σε Final 8 με έδρα την Πορτογαλία για το Champions League

Champions League
ΦΩΤΟ Reuters

Τη λύση του Final-8 φαίνεται πως θα υιοθετήσει η UEFA όσον αφορά το φετινό Champions League, με δημοσιεύματα να αναφέρουν πως η Πορτογαλία θα είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση.

Ο κορονοϊός έχει αναγκάσει τους ιθύνοντες των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων να εκπονήσουν διάφορα πλάνα έκτακτης ανάγκης προκειμένου να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν ομαλά.

Με δεδομένο ότι στο Champions League εκκρεμούν τέσσερις ρεβάνς για τη φάση των “16”, οι διπλοί προημιτελικοί και ημιτελικοί, καθώς και ο τελικός, η UEFA φαίνεται να καταφεύγει στη λύση που ακούγεται εδώ και καιρό και περιλαμβάνει ένα Final-8 από τα προημιτελικά κι έπειτα, με επικρατέστερη χώρα φιλοξενίας την Πορτογαλία.

Στο μυαλό των ανθρώπων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας υπήρχαν διάφορες επιλογές -μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Πολωνία, η Τουρκία αλλά και η Ελλάδα- αλλά σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα η Λισσαβώνα και το γήπεδο “Ζοσέ Αλβαλάδε” φαίνεται πως παίρνουν το χρίσμα.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ενώ δυνατοί υποψήφιοι παραμένουν τόσο η Μαδρίτη όσο και το Μόναχο, φαίνεται πως η Κωνσταντινούπολη -όπου ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί ο φετινός τελικός υπό κανονικές συνθήκες- μένει εκτός.

Σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να γίνουν γνωστές στις 17 Ιουνίου, τόσο για το Champions League όσο και για το Europa League.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις