Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Η UEFA στέλνει ευρωπαϊκούς τελικούς σε «Καραϊσκάκης» και «OPAP Arena», Super Cup και Conference League στην Ελλάδα

Η UEFA στέλνει ευρωπαϊκούς τελικούς σε «Καραϊσκάκης» και «OPAP Arena», Super Cup και Conference League στην Ελλάδα
Intime.gr

Η UEFAψήφισε ελληνικά. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αποφάσισε να δώσει στην Ελλάδα την ευκαιρία να διοργανώσει δύο ευρωπαϊκούς τελικούς, του Super Cup 2023 στο “Γ. Καραϊσκάκης” και του Conference League 2024 στην “OPAP Arena”.

Λάμψη” από ευρωπαϊκούς τελικούς παίρνει η Ελλάδα, όπως προκύπτει από την απόφαση που πήρε η UEFA και αναμένεται να ανακοινωθεί. Το “Γ. Καραϊσκάκης” του Ολυμπιακού και η “OPAP Arena” της ΑΕΚ θα ζήσουν… μεγάλες στιγμές!

Όπως ανακοινώθηκε, η UEFA έλαβε την απόφαση να δώσει τον τελικό του Super Cup 2023 στο “Γ. Καραϊσκάκης” και του Conference League 2024 στην OPAP Arena. Η απόφαση πάρθηκε από την εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας η οποία συνεδρίασε την Τετάρτη (25.01) και επισημοποιήθηκε.

Το «Γ. Καραϊσκάκης» πήρε τον τελικό του Super Cup, που είναι προγραμματισμένος για τις 16 Αυγούστου 2023 και είχε δοθεί στην “Ak Bars Arena” του Καζάν, αφού, το παιχνίδι δεν μπορεί να διεξαχθεί στην τιμωρημένη Ρωσία (λόγω του πολέμου στην Ουκρανία).

Η ανάθεση στο “Γ. Καραϊσκάκης” δεν ήταν θέμα υποψηφιότητας, ούτε υπήρξε σχετικό αίτημα. Το γήπεδο του Ολυμπιακού πληρεί τις προδιαγραφές της UEFA (35άρι-40άρι χωρητικότητα, ενώ έχει δοκιμαστεί επαρκώς σε επίπεδο πρωτοκλασάτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης).

Παράλληλα, υπάρχουν και οι πολύ καλές σχέσεις της UEFA με την ελληνική κυβέρνηση (πρόσφατη είναι η συνάντηση Τσέφεριν – Μητσοτάκη και τις επαφές τους για ζητήματα τoυ ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου) αλλά και η σιγουριά για τήρηση γρήγορων διαδικασιών σε όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα που απαιτούνται από μια χώρα για μια τέτοια διοργάνωση.

Ο τελικός του Super Cup θα είναι ο έβδομος ευρωπαϊκός σε ελληνικό γήπεδο, με το ΟΑΚΑ να έχει φιλοξενήσει τέσσερις, το “Καραϊσκάκης” έναν και το Καυταντζόγλειο επίσης έναν.

Την ίδια στιγμή, οι διαδικασίες για τον πρώτο τελικό στην ιστορία του νέου γηπέδου της ΑΕΚ προχωρούν κανονικά -μετά και τις επισημάνσεις που έχουν γίνει από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία- και αναμένεται η ανακοίνωση για την “OPAP Arena” να γίνει στην εκτελεστική της UEFA την παραμονή του συνεδρίου της UEFA τον προσεχή Απρίλιο, μαζί με τους λοιπούς τελικούς

Έτσι, η Ελλάδα θα φιλοξενήσει έναν ακόμα ευρωπαϊκό τελικό, αυτόν του Conference στις 29 Μαΐου 2024.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις