Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Η ΑΕΚ “ναυάγησε” στην Μπράγκα – “Μοιραίοι” Ολιβέιρα και Λιβάγια

Μπράγκα ΑΕΚ

Η ΑΕΚ αμύνθηκε καλά στην έδρα της Μπράγκα, αλλά μέχρι εκεί! Είχε λίγες αλλά καλές στιγμές να σκοράρει, τις οποίες και… ξόδεψε ο Ολιβέιρα και τελικά ηττήθηκε από τους Πορτογάλους (3-0) στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Σκόρερ και ασίστ από τον Γκαλένο. – “Δώρο” από Λιβάγια τα δυο γκολ των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά – Αλλαγή στην αλλαγή ο Κροάτης.

Τα λάθη πληρώνονται! Η ΑΕΚ ηττήθηκε δίκαια στην έδρα της Μπράγκα με 3-0, στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, ικανοποιώντας μόνο από την εικόνα που έβγαλε η άμυνα της σε μεγάλη διάρκεια του αγώνα (παρά τον εκπληκτικό ρυθμό που είχαν οι γηπεδούχοι στο παιχνίδι τους) και… πληρώνοντας την εικόνα των Ολιβέιρα και Λιβάγια.

Ο μεν Πορτογάλος έχασε τις λίγες αλλά μεγάλες ευκαιρίες της Ένωσης, ενώ ο Κροάτης πέρασε στο ματς στην επανάληψη και όχι μόνο δεν μπόρεσε να βοηθήσει, αλλά “βοήθησε” την Μπράγκα να πετύχει δυο γκολ στα τελευταία λεπτά.

Έτσι, το αήττητο σερί που “έτρεχε” η ΑΕΚ σε δέκα εκτός έδρας ματς στο Europa League έλαβε τέλος, με τους “κιτρινόμαυρους” να έχουν 0 βαθμούς στον όμιλο, όπως και η Ζόρια, που ηττήθηκε στην έδρα της Λέστερ με 3-0.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η Μπράγκα έβγαλε εικόνα.. γηπεδούχου κόντρα στην ΑΕΚ, έχοντας την κατοχή της μπάλας και προσπαθώντας να… ανησυχήσει τον Τσιντώτα με κάποια σουτ. Η Ένωση δυσκολεύτηκε στο πρέσινγκ των γηπεδούχων -έστω κι αν έπαιξε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς- αλλά στο 4′ είχε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Μάνταλος έκανε εξαιρετική σέντρα αλλά ο Ολιβέιρα δεν έπιασε καλά την κεφαλιά.

Η Μπράγκα συνέχισε να έχει το… πάνω χέρι σε ολόκληρη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, με την άμυνα της ΑΕΚ όμως να κόβει κάθε μπαλιά που ερχόταν προς την περιοχή του Τσιντώτα. Η Ένωση είχε κάποιες καλές στιγμές στην επίθεση, αλλά ξεχώρισε για το πάθος που έβγαλε στα μετόπισθεν (πήγε πολύ καλά και ο Κρίστιτσιτς στο χώρο του κέντρου).

Στο 33′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι. Ο Βιάνα πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ολιβέιρα (που ήταν κοντά και κοίταζε αλλού) και κατέληξε κόρνερ. Ο διαιτητής δεν έδωσε κάποια παράβαση. Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ έδειξε να μην “πατάει” καλά. Ήταν τότε που η Μπράγκα δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, με κορυφαία την κεφαλιά του Φρανσέρτζιο (37′). Η Ένωση πλησίασε στο 0-1 στο 42′ με το σουτ του Ολιβέιρα, αλλά δυο λεπτά αργότερα οι “κιτρινόμαυροι” δέχθηκαν το 1-0. Ο Γκαλένο νίκησε τον Βασιλαντωνόπουλο με το άλμα του και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική στην επανάληψη και στο 50′ είχε καλή στιγμή με την προβολή του Τσιγκρίνσκι. Η Μπράγκα πάντως είχε… απαντήσεις στην αντίδραση της Ένωσης, με τα μακρινά σουτ που έκαναν οι παίκτες της να δοκιμάζουν τον Τσιντώτα σε δυο σημαντικές ευκαιρίες (57′ και 61′). Ο Καρέρα έκανε πιο επιθετική την Ένωση, βάζοντας στο ματς Λιβάγια και Τάνκοβιτς (έβγαλε Τσιγκρίνσκι και Ανσαριφάρντ).

Ο Τάνκοβιτς πρωταγωνίστησε στην ευκαιρία του 63′. Ο Σουηδός δέχθηκε ωραία κάθετη, πέρασε τον Ματέους, η μπάλα έφυγε πλάγια προς τον Ολιβέιρα, ο επιθετικός της ΑΕΚ έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ. Τρία λεπτά αργότερα, ο φορ των “κιτρινόμαυρων” βρήκε άθελα του τον πορτιέρε των γηπεδούχων στο στήθος, με τον διαιτητή να δίνει μόνο την κίτρινη κάρτα.

Στο 72′ η Μπράγκα έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 2-0. Ο Ρικάρντο Όρτα βγήκε απέναντι στον Τσιντώτα, μετά από απίθανη κάθετη μπαλιά στην πλάτη του Σβάρνα, αλλά το πλασέ του ήταν κακό.

Η εικόνα του αγώνα έδειχνε πως η Μπράγκα θα έφτανε και σε δεύτερο γκολ. Το είδαμε στο 78′. Ο Γκαλένο έκανε εξαιρετική προσπάθεια, “έσπασε” την μπάλα στον Παουλίνιο και αυτός με άψογο διαγώνιο τελείωμα θα αφήσει άγαλμα τον Τσιντώτα για το 2-0! Το γκολ ξεκίνησε από λάθος του Λιβάγια στον χώρο της μεσαίας γραμμής!

Στο φινάλε του αγώνα η ΑΕΚ έκανε την τελευταία της προσπάθεια για το γκολ… της τιμής, αλλά η Μπράγκα έφτασε στο 3-0, εκμεταλλευόμενη τον ατομικισμό του Λιβάγια (κράτησε την μπάλα μέχρι να την χάσει από δυο αντιπάλους). Το φινάλε είχε μια κίνηση – μήνυμα για τον Κροάτη από τον Καρέρα, αφού τον έκανε αλλαγή στην αλλαγή.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις