Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Η ΑΕΚ “υποκλίθηκε”! Ο ΠΑΟΚ έφερε… Τούμπα το ντέρμπι

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ένας ανώτερος ΠΑΟΚ κατάφερε και “απάντησε” στο γκολ του Αραβίδη και με σκόρερ τους Ροντρίγκες και Αθανασιάδη πήρε το μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ (2-1) και την έφτασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Φωνές από την Ένωση για -καθαρό-  πέναλτι, που δεν δόθηκε λίγο πριν κάνει την ανατροπή ο “δικέφαλος του Βορρά”

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ ήταν… ανύπαρκτη στο πρώτο ημίχρονο αλλά και πολύ τυχερή, αφού ο καταιγιστικός ΠΑΟΚ ήταν άστοχος, ενώ βρήκε βρήκε μπροστά του ένα πολύ καλό Μπαρόχα. Η Ένωση ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της ευκαιρία στην επανάληψη, αλλά τα γκολ των Ροντρίγκες και Αθανασιάδη έδωσαν τη νίκη στο “δικέφαλο του Βορρά”. Άξιο αναφοράς, πως λίγο πριν το γκολ-πέναλτι του Έλληνα επιθετικού, η αθηναϊκή ομάδα ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Σιμόες.

Το παιχνίδι…

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν με τις δυο ομάδες να θέλουν να παίξουν επιθετικά και γρήγορα, με την ΑΕΚ να.. πατά καλά μέσα στην Τούμπα και να έχει ένα καλό σουτ με τον Ανάκογλου στο 7′. Ο ΠΑΟΚ έβαλε… δύναμη στο παιχνίδι του, αμύνθηκε σωστά πάνω στους Αραβίδη, Βάργκας και Μπουονανότε, ενώ στο 9′ την πρώτη του καλή στιγμή, με τον Μπαρόχα να μπλοκάρει την επικίνδυνη σέντρα του Μακ, προ του Αθανασιάδη.

Το όμορφο αυτό παιχνίδι πάντως σταμάτησε στο 14′, αφού έπεσε κροτίδα κοντά στον Μπουονανότε, την ώρα που πήγε να εκτελέσει ένα κόρνερ (ο διαιτητής Σιδηρόπουλος τόνισε στους ανθρώπους των δύο ομάδων πως αν υπήρξε κι άλλο αντίστοιχο περιστατικό θα διακόψει οριστικά το ματς).

Στα επόμενα λεπτά οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να προκαλέσουν ρήγματα στην άμυνα της Ένωσης -κυρίως με τις προσπάθειες των Μακ, Πέλκα και Ροντρίγκες από αριστερά- και έφτασε και στο γκολ (με τον Αθανασιάδη στο 23′) το οποίο ακυρώθηκε -σωστά- ως οφσάιντ. Οι “κιτρινόμαυροι” δεν πάτησαν πάλι στην περιοχή του Όλσεν, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να δημιουργούν φάσεις και στο 29′ έχασαν νέα καλή ευκαιρία με τον Ροντρίγκες.

Η Τούμπα… κατηφόρισε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με την ΑΕΚ να έχει προβληματική εικόνα στην αμυντική της λειτουργία κόντρα στους ταχύτατους επιθετικούς των γηπεδούχων (σε κακή βραδιά βρέθηκε ο Γιόχανσον, κάτι που δυσκόλεψε και το αμυντικό δίδυμο). Το “σφυροκόπημα” του ΠΑΟΚ όμως δεν έφερε κάποιο γκολ μέχρι το τέλος του 45λέπτου, αφού ο Μπαρόχα επενέβη όποτε χρειάστηκε (απίστευτο τετ-α-τετ με τον Μακ)

Το δεύτερο ημίχρονο όμως άρχισε με.. σοκ για τον ΠΑΟΚ, αφού μετά από εκτέλεση φάουλ του Βάργκας, ο Αραβίδης πρόλαβε τον Όλσεν και τους αμυντικούς και έκανε με κεφαλιά το 0-1. Το παιχνίδι πήρε απίστευτο ρυθμό στη συνέχεια, με τους Θεσσαλονικείς να ανοίγονται για την ισοφάριση και να βάζουν και τον Μπερμπάτοφ στο ματς. Το 1-1 όμως ήρθε στο 64′ από τον Ροντρίγκες, που κατάφερε να νικήσει τον Μπαρόχα από πλάγια θέση.

Ο Δέλλας πέρασε τον Μάνταλο στο παιχνίδι, αλλά οι λάθος μεταβιβάσεις συνεχίστηκαν, ενώ ακολούθησε και η αλλαγή του Ανάκογλου και η είσοδος του Πλατέλλα, προκειμένου να περιοριστούν τα ρήγματα από την δεξιά της πτέρυγα. Στο 78′ είχαμε μια φάση που θα συζητηθεί, με τον Σιμόες να δέχεται χτύπημα στο γόνατο μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, πριν σουτάρει, με τον διαιτητή να μην δίνει πέναλτι.

Έξι λεπτά αργότερα όμως ο… κακός στο ματς της Τούμπας, Σοϊλέδης, μάρκαρε αντικανονικά τον Τζιόλη, το πέναλτι δόθηκε και ο Αθανασιάδης έκανε το 2-1. Η ΑΕΚ πίεσε για την ισοφάριση, ο Τζιόλης παραλίγο να στείλει την μπάλα προς τα δίχτυα του Όλσεν (90+1′), ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάνταλος δεν μπόρεσε να νικήσει με κεφαλιά τον Όλσεν και να δώσει στην ομάδα του το βαθμό

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Σάμπο (Κάτσε 46΄), Τζιόλης, Ροντρίγκες, Κωνσταντινίδης (Μπερμπάτοφ 59΄), Πέλκας, Μακ, Αθανασιάδης (Μαλεζάς 88΄)

ΑΕΚ (Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Ανάκογλου (Πλατέλλας 76΄), Βάργκας (Μπαρμπόσα 56΄), Μπουονανότε (Μάνταλος 67΄), Αραβίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε