Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Η αγγλική ομοσπονδία τιμωρεί παίκτη για προσβλητικό tweet προ δεκαετίας όταν ήταν 14 ετών

Η αγγλική ομοσπονδία τιμωρεί παίκτη για προσβλητικό tweet προ δεκαετίας όταν ήταν 14 ετών
ΦΩΤΟ Reuters

Με ποινή αποκλεισμού κινδυνεύει ο αριστερός μπακ της Μίντλεσμπρο, Μαρκ Μπολά για προσβλητικό tweet περί του σεξουαλικού προσανατολισμού, που είχε κάνει προ δεκαετίας!

Η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου ενημέρωσε τον 24χρονο μπακ της Μίντλεσμπρο, Μαρκ Μπόλα, πως πρέπει είτε να παρακολουθήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ομοσπονδίας είτε να εκτίσει ποινή τριών αγωνιστικών, λόγω ενός προσβλητικού tweet που είχε κάνει 10 πριν, όταν ακόμα ήταν ένας 14χρονος έφηβος που αγωνιζόταν στις ακαδημίες της Άρσεναλ.

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας

«Η ανάρτηση αυτή, είναι προσβλητική, ακατάλληλη και τέτοιες τοποθετήσεις προσβάλλουν το ποδόσφαιρο, καθώς παραβιάζουν τους κανονισμούς και το νόμο Ε3.1 της FA. Να προστεθεί, πως αυτή η τοποθέτηση αποτελεί «σοβαρή παραβίαση» που αναφέρεται και στο Ε3.2 της FA, καθώς αναφορά τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Ο ποδοσφαιριστής έχει προθεσμία έως και τις 20 Σεπτεμβρίου 2021 για να απαντήσει στην επιστολή μας».

Ο Μπόλα είναι το δεύτερο  «θύμα» της νέας αυτής πρακτικής της ομοσπονδίας, η οποία φέρεται πως «τσεκάρει» το παρελθόν όσων περισσότερων παικτών μπορεί, από αυτούς τουλάχιστον που αγωνίζονται σε επαγγελματικές κατηγορίες, αφού προσφάτως υπήρξε αντίστοιχη προειδοποίηση στον εξτρέμ της Γουέστ Χαμ, Τζάροντ Μπόουεν για ρατσιστικό ανέκδοτο που είχε κάνει αναρτήσει στο διαδίκτυο όταν ήταν 15 ετών.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις