Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ανέβασε την Ελλάδα στην 4η θέση του πίνακα μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ανέβασε την Ελλάδα στην 4η θέση του πίνακα μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό
Intime.gr

Η Αντιγόνη Ντρισμιώτη είναι το… πρόσωπο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στον στίβο. Με το δεύτερο της μετάλλιο ανέβασε την Ελλάδα στις πιο υψηλές θέσεις του σχετικού πίνακα.

Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της Αντιγόνης Ντρισμπιώτης στις αποστάσεις του βάδην στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που γίνεται στο Μονάχου “εκτόξευσε” την Ελλάδα στην 4η θέση του πίνακα μεταλλίων στα αγωνίσματα του στίβου, μετά και την ολοκλήρωση του πρωινού προγράμματος, πίσω από Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία και Ισπανία κατά σειρά.

Στις 16 Αυγούστου η 38χρονη βαδίστρια είχε χαρίσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο ελληνικό βάδην σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στις 20 Αυγούστου κατέκτησε και το δεύτερο προσωπικό και της χώρας.

Η Ντρισμπιώτη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κάνει ποτέ νταμπλ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα! Κανένας άλλος Έλληνας αθλητής δεν έχει πετύχει νταμπλ στην Ιστορία του στίβου σε καμία διοργάνωση!

Έτσι, η ελληνική αποστολή έφθασε στα τρία χρυσά μετάλλια στο Μόναχο (Ντρισμπιώτη στα 20 και 35 χλμ, βάδην και Τεντόγλου στο μήκος) και στο ένα ασημένιο με την Κατερίνα Στεφανίδη – επί κοντώ).

Θυμίζουμε ότι απόψε το βράδυ, υπάρχει ο τελικός του ακοντισμού γυναικών (21:25), με την Ελίνα Τζένγκο να είναι έτοιμη να δώσει τη δική της “μάχη” για ένα μετάλλιο. Με βολή στα 61.28μ. πέρασε με άνεση στον τελικό, ενώ με φετινό ρεκόρ στα 65.40μ., έχει την καλύτερη επίδοση από τις φιναλίστ μέσα στο 2022.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις