Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Ατλέτικο έμεινε όρθια στο “Καμπ Νου” και η Μπαρτσελόνα αποχαιρετά τον τίτλο (video)

Η Ατλέτικο έμεινε όρθια στο “Καμπ Νου” και η Μπαρτσελόνα αποχαιρετά τον τίτλο (video)
ΦΩΤΟ Reuters

Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 στο “Καμπ Νου”, για την 33η αγωνιστική της La Liga, και οι “μπλαουγκράνα” πλέον υπολείπονται με ένα βαθμό της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει την ευκαιρία να ανεβάσει τη διαφορά στο +4.

“Μαύρη” ημέρα για τους φίλους της Μπαρτσελόνα η 30η Ιουνίου, καθώς μετά το χαμένο πρωτάθλημα στο μπάσκετ από την Μπασκόνια, φαίνεται πως αποχαιρετούν και αυτό του ποδοσφαίρου, αφού η δεύτερη συνεχόμενη απώλεια βαθμών, αυτή τη φορά κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, φέρνει τους “μπλαουγκράνα” σε πολύ μειονεκτική θέση στη “μάχη” του τίτλου.

Η Μπασκόνια πρωταθλήτρια Ισπανίας μετά από 10 χρόνια με νίκη “θρίλερ” επί της Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα αν και προηγήθηκε δύο φορές, αρχικά με φοβερό αυτογκόλ του Ντιέγκο Κόστα στο 11′ και στη συνέχεια με γκολ-πέναλτι του Μέσι, που έφτασε τα 700 τέρματα στην επαγγελματική του καριέρα, ισοφαρίστηκε δύο φορές από την βούλα. 

Στο 15′ ο Σαούλ νίκησε με την… δεύτερη τον Τερ Στέγκεν, ενώ στο 62′ ο ίδιος παίκτης έκανε ξανά από το σημείο του πέναλτι (το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα από τους παίκτες της Μπαρτσελόνα) το 2-2, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. 

Οι Καταλανοί πλέον βρίσκονται στους 70 βαθμούς και τη δεύτερη θέση, ενώ προπορεύεται η Ρεάλ Μαδρίτης με 71, έχοντας κι ένα ματς λιγότερο, αυτό με την Χετάφε την Πέμπτη (2/7) και έχει πλέον την ευκαιρία να ανεβάσει τη διαφορά στο +4. Οι “ροχιμπλάνκος” από την πλευρά τους έκαναν ένα βήμα ακόμα προς την εξασφάλιση της εξόδου στο Champions League καθώς με 59 βαθμούς βρίσκονται στην 3η θέση έχοντας διαφορά 7 βαθμών από την 5η Χετάφε.

Δεκατρία λεπτά στο πρώτο ημίχρονο αρκούσαν στη Σεβίλη για να βάλει τις βάσεις για μία άνετη νίκη επί της Λεγανές (3-0) και να διατηρηθεί στην 4η θέση της LaLiga, άσχετα με το τι θα κάνουν οι διώκτες της (Χετάφε και Βιγιαρεάλ) στα εκτός έδρας ματς που θα δώσουν την Τετάρτη με Ρεάλ Μαδρίτης και Μπέτις, αντίστοιχα.

Δύο γκολ για τους Ανδαλουσιάνους πέτυχε ο Τόρες, ενώ το “κερασάκι στην τούρτα” έβαλε στο 82΄ ο Ελ Χαντάντι, ο οποίος είχε περάσει στο ματς 10 λεπτά νωρίτερα στην θέση του “διπλού”, Τόρες! Πλέον, μετά τη νέα ήττα που γνώρισε η προτελευταία της κατάταξης, Λεγανές, έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για να παραμείνει στην κορυφαία κατηγορία, καθώς για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έρθουν τα πάνω-κάτω. Από τον πάγκο παρακολούθησε την προσπάθεια των γηπεδούχων ο Δημήτρης Σιόβας.

Η Μαγιόρκα έπαιζε ένα από τα “τελευταία της χαρτιά” για να κρατηθεί “ζωντανή” στη μάχη της παραμονής και τα κατάφερε με άκρως εμφατικό τρόπο. Η επίθεσή της «έβγαζε φωτιές» και από το πρώτο μέρος κιόλας είχε ουσιαστικά “καθαρίσει” την αναμέτρηση απέναντι στην Θέλτα, την οποία διέλυσε με 5-1, στην πρεμιέρα της 33ης αγωνιστικής της LaLiga. Οι “νησιώτες” με το “τρίποντο” αυτό πλησίασαν στο -5 από την αποψινή της αντίπαλο, πέντε… στροφές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος και δικαιολογημένα ελπίζουν… 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις