Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Ατλέτικο παραχωρεί το γήπεδό της στη Ρεάλ Μαδρίτης για να την βοηθήσει οικονομικά

Η Ατλέτικο παραχωρεί το γήπεδό της στη Ρεάλ Μαδρίτης για να την βοηθήσει οικονομικά
ΦΩΤΟ Reuters

Μία σπάνια κίνηση αλληλεγγύης είναι έτοιμη να κάνει η Ατλέτικο Μαδρίτης αν χρειαστεί, καθώς ανακοίνωσε πως διατίθεται να παραχωρήσει την έδρα της στη Ρεάλ Μαδρίτης ενόψει της επανέναρξης της La Liga, ώστε να μην έχει μεγαλύτερη οικονομική χασούρα, αφού λόγω εργασιών στο “Μπερναμπέου” θα αναγκαστεί να παίξει σε μικρότερο γήπεδο.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει το στάδιο “Wanda Metropolitano” στη Ρεάλ Μαδρίτης, εφόσον η ισπανική κυβέρνηση επιτρέψει τη διεξαγωγή αγώνων με θεατές πριν τη λήξη της φετινής σεζόν στην Ισπανία. Αυτό ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των “ροχιμπλάνκος”, Ενρίκε Θερέθο, θυμίζοντας μάλιστα ότι το αντίστροφο είχε συμβεί στο ξεκίνημα της περιόδου 1996-97, όταν η Ατλέτικο έπαιξε ένα ματς στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”, λόγω εργασιών που γίνονταν στο τότε γήπεδό της, το “Βιθέντε Καλντερόν”.

Όταν ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού και τα πρωταθλήματα διακόπηκαν, η Ρεάλ αποφάσισε να ξεκινήσει νωρίτερα του προγραμματισμένου τις εργασίες ανακαίνισης του “Μπερναμπέου”. Με τη La Liga να επαναρχίζει αύριο (11/6), αλλά τους αγώνες να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, οι “μερένγκες” θα χρησιμοποιήσουν ως έδρα το μικρό γήπεδο “Αλφρέντο Ντι Στέφανο”, που βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο τους και αποτελεί την έδρα της β΄ ομάδας του συλλόγου.

Με βάση τα τελευταία δεδομένα, όμως, η ισπανική κυβέρνηση μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να επιτρέψει στους φιλάθλους να επιστρέψουν στις εξέδρες, σε ένα ποσοστό περί το 30% της χωρητικότητας των σταδίων, όταν όλες οι περιφέρειες της χώρας μπουν στο 3ο στάδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων. Σε μία τέτοια περίπτωση, η Ρεάλ θα μπορούσε να φιλοξενήσει μόλις 1.800 άτομα στο “Αλφρέδο Ντι Στέφανο”, τη στιγμή που π.χ. η Μπαρτσελόνα θα έχει τη συμπαράσταση περίπου 30.000 φιλάθλων της στο “Καμπ Νου” (και φυσικά τα αντίστοιχα έσοδα). Το “Wanda Metropolitano” θα μπορούσε να αποτελέσει μία καλή λύση για τη “βασίλισσα”, καθώς έχει χωρητικότητα περίπου 68.500 θεατών και άρα μπορεί να υποδεχθεί λίγο παραπάνω από 20.000 φιλάθλους, αν ισχύσει το 30% ως ποσοστό πληρότητας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις