Τρίτη, 21 Μαΐ
26oC Αθήνα

“Η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων δεν εξαρτάται από το εμβόλιο για τον κορονοϊό”

“Η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων δεν εξαρτάται από το εμβόλιο για τον κορονοϊό”
ΦΩΤΟ Reuters

Ο πρόεδρος Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) ξεκαθάρισε πως η πρόοδος στο θέμα του εμβολίου για τον κορονοϊό είναι ανεξάρτητη από την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, το καλοκαίρι του 2021, και πως οι προετοιμασίες για την διοργάνωση συνεχίζονται κανονικά σύμφωνα με τις υποδείξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο δεν εξαρτώνται από την ανάπτυξη εμβολίου για τον κορονοϊό, ξεκαθάρισε σήμερα το μέλος της ΔΟΕ, Τζον Κόατες. Μία απάντηση στα σχόλια που έκανε χθες ο πρόεδρος της ιατρικής ένωσης Ιαπωνίας (JMA), Γιοσιτάκε Γιοκοκούρα, ο οποίος δήλωσε ότι θα ήταν “δύσκολο” για το Τόκιο να φιλοξενήσει τους ήδη αναβληθέντες Αγώνες το 2021 χωρίς αποτελεσματικό εμβόλιο για τον ιό.

Ο Αυστραλός Κόατες, επικεφαλής της επιτροπής συντονισμού της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσε ότι το σχόλιο του προέδρου της JMA ήταν απλά μία “γνώμη”.

“Οι συμβουλές που λαμβάνουμε από τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) αναφέρουν ότι πρέπει να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε σε αυτήν την ημερομηνία και αυτό είναι που κάνουμε και αυτό δεν εξαρτάται από ένα εμβόλιο”, δήλωσε ο Κόατες στο Australian Associated Press. “Ένα εμβόλιο θα ήταν ωραίο. Αλλά θα συνεχίσουμε να καθοδηγούμαστε, όπως πρέπει, από τον ΠΟΥ και τις ιαπωνικές αρχές υγείας, διότι σε όλα αυτά, η υγεία και η ευημερία των αθλητών και άλλων συμμετεχόντων στους αγώνες είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα.” 

Οι αγώνες, που αρχικά θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, έχουν προγραμματιστεί εκ νέου για το 2021, από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου. Η μετάθεσή τους ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για την Ιαπωνία, η οποία έχει δαπανήσει 13 δισεκατομμύρια δολάρια για την προετοιμασία τους. Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Tokyo 2020, Γιοσίρο Μόρι είπε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε χθες ότι οι Αγώνες θα “ακυρωθούν” εάν δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν το 2021.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις