Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Η ΔΟΕ αφαίρεσε κι άλλο Ολυμπιακό μετάλλιο από Ρωσίδα αθλήτρια

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η αθλήτρια του επτάθλου, Τατιάνα Τσερνόβα, χάνει και το χάλκινο μετάλλιο και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, αφού η επανεξέταση του δείγματός της από την ΔΟΕ αποκάλυψε την χρήση απαγορευμένης ουσίας (turinabol).

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το χάλκινο μετάλλιο των Συνθέτων από το Πεκίνο πηγαίνει στη Βρετανίδα Κέλι Σόθερτον που ήταν 4η. Το χρυσό είχε κατακτήσει η Ουκρανή Ναταλία Ντομπρίνσκα και το ασημένιο η Αμερικανίδα Ιλέας Φοντέν. Αρχικά δεύτερη ήταν η Ουκρανή Λιουντμίλα Μπλόνσκα, αλλά ακυρώθηκε, επειδή βρέθηκε θετικό δείγμα της.

Η Τσερνόβα έχει χάσει ήδη το χρυσό μετάλλιο που κατάκτησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 στην Νταεγού (Νότια Κορέα), καθώς και το χάλκινο μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, επίσης λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Να αναφέρουμε πως το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης της έχει επιβάλει αποκλεισμό τριών ετών και οκτώ μηνών, ενώ ακύρωσε όλα τα αποτελέσματα που σημείωσε το διάστημα 15 Αυγούστου 2011 με 22 Ιουλίου 2013.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε