Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Η Ελίσα Αγκιλάρ νέα πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας στο μπάσκετ

Η Ελίσα Αγκιλάρ νέα πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας στο μπάσκετ

Η Ελίσα Αγκιλάρ διαδέχθηκε τον Χόρχε Γκαρμπαχόσα στην προεδρία της ισπανικής ομοσπονδίας μπάσκετ (FEB)  και έγινε η πρώτη γυναίκα και 12η κατά σειρά πρόεδρος της FEB στην Ιστορία.

Η παλαίμαχος Ισπανίδα διεθνής, Ελίσα Αγκιλάρ, υπήρξε το «δεξί χέρι» του Γκαρμπαχόσα στη FEB στο χρονικό διάστημα που ο τελευταίος διετέλεσε πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ της Ισπανίας.

Τον περασμένο Μάιο, ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα εξελέγη νέος πρόεδρος της FIBA Europe, με το 70% των ψήφων υπέρ του και διαδέχτηκε τον Τούρκο Τουργκάι Ντεμιρέλ. Ο Γκαρμπαχόσα είχε περιθώριο τριών μηνών να παραιτηθεί από πρόεδρος της FEB, κάτι που έπραξε στις 16 Αυγούστου, όταν και αποχώρησε από την προεδρία της FEB για να επικεντρωθεί στον νέο ρόλο του ως ισχυρός άνδρας της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μπάσκετ.

Ήδη, από τον περασμένο Μάιο δε ήταν… γνωστό πως η Ελίσα Αγκιλάρ θα τον διαδεχόταν, καθώς ήταν η μοναδική υποψήφια, αλλά σήμερα (2/10), σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μαδρίτης, επισημοποιήθηκε η εκλογή της.

Η Αγκιλάρ εξελέγη… σχεδόν ομόφωνα, με στήριξη σε ποσοστό 97,5% (77 ψήφοι υπέρ και δύο λευκά) από τα 79 μέλη κατά τη διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της FEB.

Στη θέση της προέδρου της FEB, η Αγκιλάρ, θα παραμείνει έως το 2024, καθώς μετά θα προκηρυχθούν εκλογές βάσει του καταστατικού, για τον νέο Ολυμπιακό κύκλο (2024-28).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις