Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Ελλάδα προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στα 100 μέτρα μικτής ομαδικής της κολύμβησης και εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Ελλάδα προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στα 100 μέτρα μικτής ομαδικής της κολύμβησης και εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
ΦΩΤΟ eurokinissi αρχείου

Η Ελλάδα “σαρώνει” στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα και εθνική ομάδα με τις Άννα Ντουντουνάκη, Νόρα Δράκου και τους Απόστολο Χρήστου, Γιώργο Ασπουγαλή προκρίθηκε στον τελικό των 100 μέτρων μικτής ομαδικής, εξασφαλίζοντας και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ο Απόστολος Χρήστου στο ύπτιο, ο Γιώργος Ασπουγαλής στο πρόσθιο, η Άννα Ντουντουνάκη στην πεταλούδα και η Νόρα Δράκου στο ελεύθερο έκαναν φοβερή εμφάνιση στα 100 μέτρα μικτής ομαδικής και τερμάτισαν την τέταρτη θέση των προκριματικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Με χρόνο 3:46.54, η ελληνική ομάδα είχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο στη σειρά της και τέταρτο συνολικά, με αποτέλεσμα να πάρει την πρόκριση τόσο για το τελικό του αγωνίσματος, όσο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η ενημέρωση από την ΚΟΕ

Η φοβερή τετράδα της Ελλάδας κατάφερε να κερδίσει όχι μόνο το εισιτήριο της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αλλά μπήκε και στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος με την τέταρτη καλύτερη επίδοση!

Στο 100άρι ύπτιο έπεσε ο τρίτος στον κόσμο, Απόστολος Χρήστου, ο οποίος κολύμπησε το αγώνισμά του σε 53.67 και έπειτα ακολούθησε ο Γιώργος Ασπουγαλής, πραγματοποιώντας την κούρσα της ζωής του. Κολύμπησε το 100άρι πρόσθιο σε 1:00.54 και σειρά είχε η Άννα Ντουντουνάκη, η οποία σημείωσε στα 100μ πεταλούδα 57.37. Τελευταία αλλαγή για την Ελλάδα στα 100μ ελεύθερο ήταν με την Νόρα Δράκου, η οποία έκανε εξαιρετική δουλειά και τερμάτισε σε 54.96, για να έρθει το 3:46.54 ως τελικός χρόνος για την Εθνική.

Μόνο η Βρετανία με 3:45.50, η Αυστραλία με 3:45.54 και οι ΗΠΑ με 3:45.93 ήταν ταχύτερες.

Με την 8η επίδοση μπήκε στον τελικό η Ιταλία, η οποία κατέγραψε 3:47.65. Έκπληξη ήταν η ακύρωση της Ολλανδίας, που συμμετείχε στην τρίτη προκριματική σειρά.

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 19:48.

Τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Ο Απόστολος Χρήστου και η Άννα Ντουντουνάκη πρόσθεσαν το 4ο και 2ο αγώνισμα αντίστοιχα στο πρόγραμμά τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ενώ η Νόρα Δράκου και ο Γιώργος Ασπουγαλής το πρώτο. Αυτή η στιγμή είναι πολύ μεγάλη για τον Ασπουγαλή διότι θα είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που θα συμμετάσχει στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις