Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Ελλάδα την 22η θέση στο παγκόσμιο του Λονδίνου

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει τα ξημερώματα της Τρίτης στην Αθήνα, έχοντας κατακτήσει συνολικά οκτώ μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου ΑμΕΑ (όπως και πριν από δύο χρόνια στην Ντόχα) και συγκεκριμένα δύο χρυσά, τρία ασημένια και ισάριθμα χάλκινα.

Από τις 93 χώρες που συμμετείχαν συνολικά, η Ελλάδα πήρε την 22η θέση -μεταξύ των 66 χωρών που κατάφεραν να κατακτήσουν έστω κι ένα μετάλλιο- στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου ΑμΕΑ.

Πιο συγκεκριμένα, τα ελληνικά χρώματα κατέκτησαν δύο χρυσά, τρία ασημένια και ισάριθμα χάλκινα, έχοντας μάλιστα τρεις σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμών, του δις Παραολυμπιονίκη στο Ρίο, Σάκη Κωνσταντινίδη, του κατόχου δύο Παραολυμπιακών μεταλλίων, Σεζόν Φερνάντες αλλά και του Χρήστου Κάπελλα, ο οποίος βρισκόταν σε εξαιρετική φόρμα.

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο πήρε ο Μιχάλης Σείτης στα 400 και 200μ. αντίστοιχα, ενώ χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Μανώλης Στεφανουδάκης στο ακόντιο με νέο ρεκόρ αγώνων. Αασημένια μετάλλια πήραν οι Μαρία Σταματουλά και Χρήστος Κουτούλιας στη σφαίρα και το τριπλούν αντίστοιχα, ενώ χάλκινα μετάλλια στη σφαιροβολία κατέκτησαν οι Ζωή Μαντούδη, Ανθή Λιάγκου και Δημήτρης Ζησίδης.

Εκτός από τα μετάλλια, ο Γιάννης Σεβδικαλής, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος κατηγορίας Τ43 με επίδοση 6 μέτρα 21 εκατοστά.

Έτσι, η Ελλάδα έφτασε τα 61 μετάλλια στη διοργάνωση (από το 1998) και συγκεκριμένα 15 χρυσά, 21 ασημένια και 25 χάλκινα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε