Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Ένωση Παικτών της Euroleague ζήτησε επίσημα την οριστική διακοπή της φετινής διοργάνωσης

Η Ένωση Παικτών της Euroleague ζήτησε επίσημα την οριστική διακοπή της φετινής διοργάνωσης

Επιστολή στη διοργανώτρια αρχή της Euroleague έστειλε η Ένωση Παικτών, ζητώντας να μη συνεχιστεί η φετινή διοργάνωση καθώς το ρίσκο για την υγεία των παικτών είναι πολύ μεγάλο.

Οι τελικές αποφάσεις για το μέλλον της Euroleague αναμένεται να π[αρθούν στην σημερινή (25/5) τηλεδιάσκεψη, μεταξύ των 11 ομάδων που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο και του εκτελεστικού διευθυντή, Τζόρντι Μπερτομέου, αλλά οι παίκτες έχουν ήδη πάρει τη δική τους απόφαση, την οποία και επισημοποίησαν.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η σερβική ιστοσελίδα “nova.rs” η Ένωση Παικτών (ELPA) της Euroleague, έστειλε επιστολή με την οποία ζητά να μην γίνει το restart της σεζόν.

“Τρεις εβδομάδες δεν είναι αρκετές για τους παίκτες προκειμένου να κάνουν σωστή προετοιμασία. Κάποιοι έχουν πρόσβαση σε κάποια προπονητικά κέντρα, όμως κάποιοι άλλοι δεν έχουν μια τέτοια πολυτέλεια. Η επιστροφή στην προπόνηση συνδυάστηκε με τεστ που είχαν άσχημα αποτελέσματα, εξαιτίας της ανεπαρκής προπόνησης ή των λιγοστών σωστών συνθηκών” ανέφερε αρχικά η ELPA και κατέληξε:

“Η συνέχιση της σεζόν στην EuroLeague θα μεγάλωνε το ρίσκο τραυματισμών και άλλων προβλημάτων υγείας, που μπορούν να επηρεάσουν και την επόμενη χρονιά. Πολλοί ειδικοί ισχυρίζονται ότι ύστερα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής, οι παίκτες χρειάζονται τουλάχιστον έξι εβδομάδες προετοιμασίας πριν ξεκινήσουν τους αγώνες, ώστε να μειώσουν το ρίσκο για κάποιον τραυματισμό”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις