Κυριακή, 21 Απρ.
20oC Αθήνα

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε έσοδα άνω των 9 εκατομμυρίων ευρώ

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε έσοδα άνω των 9 εκατομμυρίων ευρώ
ΦΩΤΟ intime

Η ΕΟΚ πραγματοποίησε την ετήσια Γενική της Συνέλευση και μεταξύ άλλων έγινε αναλυτική παρουσίαση των εσόδων της Ομοσπονδίας, υπό τη διοίκηση του Βαγγέλη Λιόλιου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ, τα έσοδα του 2022 είναι υπερδιπλάσια του 2021 και ανέρχονται σε 9.000.000 ευρώ, ενώ για το 2023 προβλέπεται νέα αύξηση, κοντά στα 9.175.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

Με γόνιμο, ειλικρινή, κόσμιο και δημοκρατικό διάλογο για πλήθος θεμάτων που απασχολούν τα σωματεία σε όλη την επικράτεια, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (31/3) η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΟΚ.

Με τη δυνατότητα επιλογής παρουσίας είτε δια ζώσης είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, όλα τα σωματεία της χώρας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και δεν υπήρξαν «αποκλεισμοί» λόγω αποστάσεων και δυσκολίας μετακινήσεων και οικονομικής επιβάρυνσης.

Στο πολύωρο ελεύθερο διάλογο που έγινε, συζητήθηκαν οι δραστικές αλλαγές που έχουν γίνει για τη μετάβαση της ΕΟΚ και του μπάσκετ στη νέα εποχή και τέθηκαν επί τάπητος οι επόμενες προκλήσεις που υπάρχουν προς εκπλήρωση.

Εκφράστηκε η καθολική ικανοποίηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό που αλλάζει άρδην την καθημερινότητα και διευκολύνει όλες τις διαδικασίες, αλλά και έμφαση που έχει δοθεί στην αναπτυξιακή διαδικασία, με πλήθος ενεργειών που εξελίσσονται.

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που σχετίζεται με την βιωσιμότητα των σωματείων και είναι το οικονομικό, έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει άκρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Οι σύλλογοι έχουν δει την υλοποίηση μιας βασικής δέσμευσης όπως η κάλυψη των εξόδων των αγώνων τμημάτων υποδομής, αλλά και πολλές επιμέρους που εκπληρώνονται, ενώ έπονται και άλλες που προσφέρουν σημαντικούς πόρους για τη συνέχεια.

Όλα αυτά είναι απόρροια της εντυπωσιακής αύξησης εσόδων, τα οποία έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί, σε συνδυασμό και με τον εξορθολογισμό των εξόδων. Στη αναλυτική τους παρουσίαση, υπήρξε και ιδιαίτερη μνεία στην πολύτιμη βοήθεια και αρωγή σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα, του Κωστή Ζομπανάκη.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το 2021 τα έσοδα της ΕΟΚ ήταν 3.808.000 ευρώ, το 2022 δηλαδή στον ένα χρόνο λειτουργίας του προγράμματος της υπάρχουσας διοίκησης 9.000.000 ευρώ και το 2023, υπολογίζονται να ανέλθουν στα 9.175.000 ευρώ.

Ο τομέας στον οποίο υπήρξε η πλέον μεγάλη αύξηση ήταν αυτός των χορηγιών και των διαφημίσεων, ο οποίος αποδείχθηκε ότι είχε τεράστιο πεδίο εξέλιξης ανενεργό και όταν το διαχειρίστηκε η ίδια η ΕΟΚ και όχι μέσω τρίτων,  έφερε τριπλάσια απόδοση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις