Κυριακή, 26 Μαΐ
25oC Αθήνα

Η Εθνική καλλιτεχνικής κολύμβησης προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση

Η Εθνική καλλιτεχνικής κολύμβησης προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση
koe.org.gr

Με μια εκπληκτική εμφάνιση στον προκριματικό του Μικτού Τεχνικού Ομαδικού, η Εθνική μας Ομάδα της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος, στο 20ό Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, στη Φουκουόκα, έχοντας συγκεντρώσει τη 2η καλύτερη βαθμολογία από όσες μετείχαν.

Σοβαρή υποψηφιότητα για μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Φουκουόκα έβαλε η εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης, μετά τον προκριματικό του τεχνικού προγράμματος του ομαδικού.

Οι Μαρία-Έλλη Αλζιγκούζη, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη και Σοφία Μαλκογεώργου έκαναν μεγάλη εμφάνιση και κατέλαβαν τη δεύτερη θέση με 261.7013 βαθμούς. Πέραν της Κίνας, που ήταν μακράν πρώτη με 304.3992β., η μάχη για το βάθρο μοιάζει πολύ άνοιχτη και τα πάντα θα κριθούν στον τελικό, που θα γίνει το μεσημέρι της Τρίτης (18/7, 13:30 ώρα Ελλάδας). Το σίγουρο είναι ότι οι Ελληνίδες αθλήτριες απέδειξαν ότι η κακή εμφάνιση στο ακροβατικό ήταν απλά μία παρένθεση και ότι είναι σε θέση να διεκδικήσουν διακρίσεις.

Με μικρή διαφορά πίσω από την Ελλάδα ακολούθησαν η Ιταλία (251.5379β.), οι ΗΠΑ (248.7274β.), το Ισραήλ (247.1383β.) και η Ισπανία (246.7484β.), ενώ Ιαπωνία και Ουκρανία έμειναν λίγο πιο πίσω, αλλά είναι παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος και κανείς δεν μπορεί να τις αποκλείσει εκ των προτέρων από τη μάχη των μεταλλίων.

Θυμίζουμε ότι την Κυριακή (16.07) το μεσημέρι (13:30) αγωνίζονται στον Τελικό του Τεχνικού Ντουέτου οι Ευαγγελία Πλατανιώτη / Σοφία Μαλκογεώργου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις