Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Η Εθνική πόλο στοχεύει στο χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης

Η Εθνική πόλο στοχεύει στο χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος έθεσε ως στόχο της Εθνικής πόλο την κατάκτηση ενός μεταλλίου και γιατί όχι του χρυσού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ μετά τον θρίαμβο επί των ΗΠΑ στα προημιτελικά, ο Βλαχόπουλος δήλωσε: “Είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Πιστεύαμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε. Χρειαζόμαστε δύο καλά παιχνίδια για να πάρουμε το μετάλλιο που μας λείπει. Είμαστε προσγειωμένοι. Πρώτος στόχος είναι ο ημιτελικός της Παρασκευής”.

Αναφερόμενος στην εικόνα της Εθνική είπε: “Είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση. Παρότι υπάρχουν νέα παιδιά στην ομάδα έχουν δέσει με τους παλιότερους. Σίγουρα γίνονται κάποια λάθη ή υπάρχει κάποια ασυνεννοησία αλλά αυτό είναι φυσιολογικό να συμβαίνει. Αξίζουμε να είμαστε στις καλύτερες ομάδες του κόσμου”.

Από την πλευρά του, Ο Θοδωρής Βλάχος τόνισε πως μετά την πρόκριση στα ημιτελικά, η Εθνική πόλο θα διεκδικήσει ένα ακόμα μετάλλιο στο Παγκόσμιο και γιατί όχι το χρυσό.

Αρχικά μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ είπε: “Μεγάλη νίκη γιατί είναι προημιτελικός. Δύσκολο γιατί σε αυτά τα παιχνίδια ο καθένας παίζει τα ρέστα του. Εμείς ήμασταν το φαβορί. Το νιώθαμε γιατί ξέρουμε ότι έχουμε πιο ποιοτική ομάδα. Αλλά αυτό, δεν έχει σημασία αν δεν το αποδείξεις μέσα στο νερό. Εμείς σήμερα επικρατήσαμε καθολικά και σε άμυνα και σε επίθεση. Η άμυνα δίνει τις νίκες στα σημαντικά παιχνίδια. Η άμυνα ήταν αποτελεσματική και στον λιγότερο. Σε ένα ματς που έχει πολλές αποβολές δίνει τη νίκη στην ομάδα”.

Για τον τραυματισμό του Ζερδεβά τόνισε: “Έτσι είναι ο αθλητισμός. Δεν ξέρεις τι μπορεί να σου προκύψει. Υπάρχουν όμως άλλοι δώδεκα παίκτες νομίζω ότι δεν σκέφτηκαν ότι έλειπε ο Ζερδεβάς. Ο Παναγιώτης μπήκε τρακαρισμένος στη συνέχεια βρήκε ρυθμό”.

Σε ερώτηση για τους στόχους της Εθνικής: “Το ότι έχουμε ένα μετάλλιο δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε να το ξανακατακτήσουμε. Μπαίνουμε στην πιο ωραία φάση ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος. Θέλουμε δύο νίκες ανεξαρτήτου αντιπάλου. Νιώθουμε καλά, έχουμε αυτοπεποίθηση. Θέλουμε να δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε. Έχουμε αλλαγές, κάποια παιδιά παίζουν πρώτη φορά. Θέλω να δω τα όρια της ομάδας και να δούμε πως θα ανταποκριθούν στην πρόκληση ενός ημιτελικού. Αυτή είναι η ωραία πρόκληση”.

Τέλος, επεσήμανε: “Είναι σημαντικό ότι είμαστε ξανά στη διεκδίκηση ενός μεταλλίου και αυτό σημαίνει ότι είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Φτάσαμε με καλά παιχνίδια και έχουμε αυτοπεποίθηση”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις