Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Η Εθνική του θριάμβου του 2004… γίνεται 5Χ5

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η «χρυσή» Εθνική ομάδα που έγραψε το έπος της Πορτογαλίας στο EURO 2004 μετασχηματίζεται σε… «5Χ5» για λάβει μέρος σε τουρνουά φιλανθρωπικού χαρακτήρα στην Πολωνία. Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα βρεθούν το Σάββατο στην πόλη Σουλβάσκι, για να αντιμετωπίσουν σε διεθνές τουρνουά τις Πολωνία, Λετονία και Λιθουανία. Πρόκειται για ένα τουρνουά που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια για τη συγκέντρωση χρημάτων για τα άπορα παιδιά της περιοχής.

Σε αυτό συμμετέχουν μη ενεργεία ποδοσφαιριστές, όπως ο Μάρις Βερπακόφκις που φόρεσε και τη φανέλα του Εργοτέλη.

Η Εθνική ομάδα του 2004 έχει συμμετάσχει σε πολλά παιχνίδια για ανάλογο σκοπό σε Ελλάδα και Κύπρο, όμως για πρώτη φορά θα βρεθεί στο εξωτερικό. Αυτό οφείλεται κυρίως στον Άγγελο Χαριστέα, που εγκαταστάθηκε οικογενειακώς στο Άμστερνταμ ξεκινώντας επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ολλανδία και θα είναι ένας από τους παλαίμαχους διεθνείς που θα βρεθούν το Σάββατο σε αυτή την πολωνική πόλη των 35.000 κατοίκων, στα σύνορα με τη Λιθουανία. Μαζί του θα ταξιδέψουν και οι Καραγκούνης, Φύσσας, Σεϊταρίδης, Μπασινάς, Νικοπολίδης, Δέλλας, Λάκης.

Το τουρνουά διεξάγεται υπό την αιγίδα της Πολωνικής Ομοσπονδίας. Μετά τη λήξη του διοργανώνεται στα αμερικανικά πρότυπα το «Charities Gala Christmas», με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων από δωρεές. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο περυσινό τουρνουά συγκεντρώθηκε ποσό που ξεπέρασε τις 100.000 ευρώ, το οποίο διατέθηκε μέσω ΜΚΟ στις φτωχές οικογένειες αυτής της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε