Αθλητικά

Η Γιατάνε Ντούσα τερμάτισε πρώτη στο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας με τρομερό χρόνο – Η Σταματίνα Νούλα έκανε Πανελλήνιο ρεκόρ

Η αθλήτρια από την Αιθιοπία πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού στις γυναίκες, με τον συμπατριώτη της Μαναζότ Ταφέρι να έχει τερματίσει -νωρίτερα- πρώτος στους άνδρες
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Γιατάνε Κόρμοσε Ντούσα από την Αιθιοπία είναι η πρώτη δρομέας -στην κατηγορία των γυναικών- που τερμάτισε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας για το 2026, με χρόνο 2:30:04, συντρίβοντας και αυτή το ρεκόρ της διαδρομής που είχε από το 2010 η Ράσα Ντρατζαουσκάιτε με 2:31:06.

Την Ντούσα ακολούθησαν η συμπατριώτισσά της, Τσιγιόν Αμπέμπε Τέμεσγκεν (2:30:29), και η Αμερικανίδα Τζέιν Τσέμκεμποϊ Μπαρέικις (2:32:59). Η μάχη μεταξύ των δύο πρώτων αθλητριών κράτησε μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο με την Ντούσα να έχει περισσότερες δυνάμεις και την Τεμεσγκέν να ακολουθεί.

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ για την αυθεντική διαδρομή κατέγραψε η Σταματία Νούλα, με χρόνο 2:35:13, σπάζοντας το ιστορικό ρεκόρ της Μαρίας Πολύζου. Η αθλήτρια του Ηρακλή Θεσσαλονίκης τερμάτισε στην έκτη θέση, με διαφορά 5 λεπτών και 9 δευτερολέπτων από την Κορμόσε Ντούσα.

Λίγο πίσω της τερμάτισε η Αθανασία Κοκκόρου, η οποία αγωνίζεται με το Πολεμικό Ναυτικό (ΑΠΚ Νεάπολης Θεσσαλονίκης). Με χρόνο 2:36:28 πήρε την έβδομη θέση στη γενική κατάταξη και τη δεύτερη μεταξύ των Ελληνίδων.

Να αναφέρουμε ότι οι συνθήκες ήταν πραγματικά ιδανικές σήμερα στον αγώνα, χωρίς ζέστη, βροχή ή υγρασία, βοηθώντας ουσιαστικά τους δρομείς να δώσουν ό,τι καλύτερο είχαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αθλητικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης» με τις ομάδες να «καίγονται» για το «τρίποντο»
Όποιος ηττηθεί, θα χάσει και… έδαφος, στη μάχη για να παραμείνει σε «τροχιά» κορυφής, ενώ η ισοπαλία θα βολέψει Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, σε περίπτωση που πάρουν νίκες στα δικά τους ματς
ΦΩΤΟ Eurokinissi