Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Γιουβέντους κατέκτησε το Σούπερ Καπ με τον Ρονάλντο να γράφει ιστορία (video)

Η Γιουβέντους κατέκτησε το Σούπερ Καπ με τον Ρονάλντο να γράφει ιστορία (video)
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο οδήγησε τη Γιουβέντους στην κατάκτηση του 1ου τίτλου της σεζόν, αφού η πρωταθλήτρια Ιταλίας νίκησε 2-0 τη Νάπολι στο γήπεδο της Σασουόλο, το «Μαπέι» και πανηγύρισε το 9ο Σούπερ Καπ της ιστορίας της, τη στιγμή που ο Πορτογάλος έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με 760 γκολ!

Η Γιουβέντους κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ιταλίας, που επέστρεψε σε ιταλικό έδαφος ύστερα από δύο χρόνια διεξαγωγής του στη Σαουδική Αραβία, επικρατώντας 2-0 της Νάπολι σε ένα αμφίρροπο ματς που μέχρι το 64ο λεπτό, που ο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ και μπήκε στο πάνθεον της ιστορίας, ήταν «κολλημένο» στο 0-0.

Ο CR7 μετράει πλέον 760 γκολ σε επαγγελματικό επίπεδο ξεπερνώντας τον Γιόζεφ Μπίτσαν, που είχε 759, ενώ έχει προ πολλού ξεπεράσει τους Πελέ (757), Ρομάριο (734), Γκερντ Μίλερ (720), Φέρεντς Πούσκας (706) και Εουσέμπιο (615).

Η Νάπολι -με τον Κώστα Μανωλά να αγωνίζεται βασικός καθ’ όλη τη διάρκεια- είχε τη μεγάλη ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, καθώς στο 78ο λεπτό ο Πάολο Βαλέρι καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα επί του Ντρίες Μέρτενς. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λορέντσο Ινσίνιε στο 80΄, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Τελικά, κι ενώ όλοι οι «παρτενοπέι» βρίσκονταν στην επίθεση μήπως βρουν το γκολ που έψαχναν, ο Άλβαρο Μοράτα βρήκε την ευκαιρία στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις