Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Η ιστορική νίκη του Παναθηναϊκού στην έδρα του Ολυμπιακού (VIDEO)

ΦΩΤΟ Newsports
ΦΩΤΟ Newsports

Όταν ο Παναθηναϊκός γύρισε για τα καλά τον… διακόπτη των πρωταθλημάτων! Σαν σήμερα, στις 20 Μαΐου 1999, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον τίτλο στην Α1, νικώντας τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 62-53, στον πέμπτο τελικό των δύο “αιωνίων”.

Η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς κατάφερε να φτάσει στον τίτλο, μετά από μία εξαιρετική και επιβλητική εμφάνιση στον πέμπτο τελικό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Για την ιστορία, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 53-62, με τον Ντέγιαν Μποντίρογκα να είναι πρώτος σκόρερ με 19 πόντους (MVP της σεζόν για τους “πράσινους”) και τον Ντίνο Ράτζα να τον ακολουθεί με 12.

Άξιο αναφοράς, πως λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Λευτέρης Σούμποτιτς παραχώρησε την θέση του στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κίνηση που έδωσε το έναυσμα στον Παναθηναϊκό για να φτιάξει τη.. δυναστεία του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίβκοβιτς): Κόμαζετς 9(1), Γκολντγουάιρ 11(1), Βούκσεβιτς 2, Παπανικολάου 6, Μενσά, Σούλης 1, Φασούλας, Τόμιτς 10(1), Τάρλατς 10, Σαβρασένκο, Πέττας, Ρότζερς 4.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Σούμποτιτς): Αλβέρτης 3(1), Καλαϊτζής, Κοχ, Παταβούκας, Οικονόμου 6(1), Τζεντίλε 10(1), Μποντιρόγκα 19, Μπουντούρης 3(1), Χούπμαν, Μπερκ 9, Ράτζα 12(1).
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε