Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Κατερίνα Στεφανίδη πήρε την τέταρτη θέση στο επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Η Κατερίνα Στεφανίδη πήρε την τέταρτη θέση στο επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν κατάφερε να δώσει στην Ελλάδα μια ακόμα παρουσία στο βάθρο, μένοντας στην τέταρτη θέση στο επί κοντώ, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Η Κατερίνα Στεφανίδη πήρε τελικά την τέταρτη θέση στον τελικό του επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, με τα 4,60 μ. που ξεπέρασε.

Οι πρώτες αθλήτριες άρχισαν τις προσπάθειες τους από τα 4.25 μ. με την Κατερίνα Στεφανίδη να περνάει με χαρακτηριστική άνεση τα 4,45μ. (ξεκίνησε από αυτό το ύψος). Ακολούθησε η προσπάθειά της στα 4,60μ. Με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να τα ξεπερνάει και αυτά με την πρώτη.

Στα 4,70μ. όμως ήρθαν τα… δύσκολα. Το συγκεκριμένο ύψος το πέρασαν οι Μούρτο και Σούτεϊ, με την Κατερίνα Στεφανίδη να χάνει και τις τρεις της προσπάθειες. Η Σβαμπίκοβα όμως το πέρασε με την τρίτη της προσπάθεια και άφησε την Ελληνίδα πρωταθλήτρια εκτός βάθρου.

Η Στεφανίδη από την αρχή της σεζόν είχε ως στόχο να προσαρμοστεί στα αγωνιστικά της κοντάρια ενόψει των αγώνων της θερινής περιόδου, διεκδικώντας ωστόσο μέσα από τους αγώνες του κλειστού καλά άλματα και τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό. Το πολυπόθητο μετάλλιο δεν ήρθε, ωστόσο η τέταρτη θέση (την οποία κατέκτησε και το 2019 στη Γλασκόβη) αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της σταθερότητάς της και της διαχρονικότητας της.

Η Βίλμα Μούρτο (Φινλανδία) μετά το Μόναχο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στην Κωνσταντινούπολη. Η Φινλανδή πέρασε το 4,80 μ. σημείωσε εθνικό ρεκόρ κι έπειτα δοκίμασε στο 4,91 μέτρα για να βελτιώσει το ρεκόρ διοργάνωση. Το ασημένιο μετάλλιο με 4,75 μ. πήγε στην Τίνα Σούτει (Σλοβενία).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις