Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Η κόρη του Δημήτρη Παπανικλάου μίλησε για τον αυτισμό: «Δέχτηκα bullying, πληγωνόμουν και ένιωθα πως ήμουν σε κλουβί»

Η κόρη του Δημήτρη Παπανικλάου μίλησε για τον αυτισμό: «Δέχτηκα bullying, πληγωνόμουν και ένιωθα πως ήμουν σε κλουβί»

Η κόρη του παλαίμαχου αθλητή του μπάσκετ, Δημήτρη Παπανικολάου, Άρια, μίλησε μαζί με τον πατέρα της για τον αυτισμό και έστειλε μήνυμα σε όλα τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου έχει αναφερθεί και στο παρελθόν για τον αυτισμό και προσπαθεί να αναδείξει περισσότερο το θέμα στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, μαζί με την κόρη του, μίλησαν στην εκπομπή “Χαμογέλα και πάλι” του Mega.

Η Άρια αποκάλυψε όσα έζησε ως παιδί με αυτισμό, αναφέροντας τα εξής: «Ένιωθα πως ήμουν σε ένα κλουβί αλλά ελευθερώθηκα. Δεν θέλω κανείς να πληγώσει ανθρώπους που είναι το φάσμα του αυτισμού. Στην αρχή, όταν τα παιδιά στο σχολείο έμαθαν ότι είναι το φάσμα του αυτισμού, δέχτηκα bullying και με πλήγωναν. Τώρα νιώθω καλύτερα. Βρήκα φίλους που με δέχτηκαν γι’ αυτό που είμαι. Όσα παιδιά βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, θέλω να τους πω να είναι δυνατοί και να μην εμπιστεύονται τους κακούς ανθρώπους».

Από την πλευρά του, ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού τόνισε: «Υπάρχουν λαμπρά μυαλά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Η μεγαλύτερη αγωνία μου για την Άρια είναι τι θα συμβεί όταν δεν θα είμαστε με τη μητέρα του πλέον στη ζωή. Μέχρι να φτάσουμε εκεί κοιτάμε μέρα με τη μέρα. Έχω μάθει στην κόρη μου να συγχωρεί αυτούς που την πληγώνουν».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις