Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Η Λειψία στα ημιτελικά του Champions League “σκοτώνοντας” την Ατλέτικο

Η Λειψία στα ημιτελικά του Champions League “σκοτώνοντας” την Ατλέτικο
Reuters

Μια ομάδα… ηλικίας 11 ετών (ιδρύθηκε το 2009) κατάφερε να πετύχει κάτι μοναδικό. Η Λειψία νίκησε με 2-1 την “έμπειρη” Ατλέτικο Μαδρίτης και πήρε το “εισιτήριο” για τα ημιτελικά του Champions League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν (18.08.2020). Στο 88′ το… χρυσό τέρμα.

Ποδοσφαιρικό… όνειρο! Ένας νεοσύστατος σύλλογος που πριν από 11 χρόνια έπαιξε το πρώτο του επίσημο παιχνίδι, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στους «4» του Champions League. Η Λειψία έδειξε κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης πως είναι για… ποδοσφαιρική γερμανική μηχανή και -παίζοντας πλέον χωρίς τον Βέρνερ που τον πούλησε στην Τσέλσι- νίκησε τους “ροχιμπλάνκος” με 2-1 και πέρασε στους “4” της διοργάνωσης.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο ήταν… μοιρασμένο, με τις δυο ομάδες να έχουν περιόδους που είχαν την υπεροχή. Η Λειψία είχε την καλύτερη της στιγμή μόλις στο 5′, με το γυριστό σουτ του Χάλστενμπεργκ από τη μεγάλη περιοχή να στέλνει την μπάλα ψηλά. Η Ατλέτικο Μαδρίτης όμως πλησίασε στο 0-1 στο 13′, όταν ο Γκουλασί έδιωξε ενστικτωδώς το σουτ του Καράσκο σε κόρνερ.

Να αναφέρουμε ότι οι “ροχιμπλάνκος” ζήτησαν πέναλτι στο 13′, για μαρκάρισμα του Γκουλασί στον Σαούλ, αλλά ο Πολωνός διαιτητής Μαρτσίνιακ (είχε διευθύνει το Γουλβς – Ολυμπιακός) είχε διαφορετική άποψη.

Με την έναρξη της επανάληψης (50′) η Ατλέτικο Μαδρίτης βρέθηκε με την… πλάτη στον τοίχο. Μετά από σέντρα του Σάμπιτζερ από δεξιά, ο Όλμο πήρε την κεφαλιά -πάνω στο βηματισμό- και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Όμπλακ για το 1-0.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν άργησε να κάνει την κίνηση του, περνώντας στο ματς τον Ζοάο Φέλιξ. Ο Αργεντινός δικαιώθηκε γι’ αυτή του την κίνηση. Στο 71′ ο νεαρός Πορτογάλος επιθετικός εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Ο προπονητής της Ατλέτικο πέρασε και τον Μοράτα στο ματς, προσπαθώντας να εκμεταλευτεί τη μικρή κούραση που έβγαλαν οι Γερμανοί. Ο Νάγκελσμαν όμως τόνωσε την 11άδα του με δύο αλλαγές και στο 88’΄βρήκε τη… λύτρωση και την πρόκριση. Μετά από υποδειγματική αντεπίθεση, ο 21χρονος Αμερικανός, Τάιλερ Άνταμς, σούταρε έξω από την περιοχή μετά από γύρισμα του Ανχελίνο η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Όμπλακ για το τελικό 2-1.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις